3 načina da vam lice izgleda mršavije bez konturisanja

Rumenilo

Rumenilo može igrati veoma važnu ulogu u sužavanju lica. Nanesite rumenilo  malo iznad mesta gde ga obično nanosite kako biste podigli svoje jagodice i skrenuli pažnju na gornji deo lica. Umesto da svoje rumenilo zadržite na jagodicama obraza i izblendujete ga ka uhu, pokušajte da ga nanesete pola centimetara iznad jagodica i razmažete dijagonalno ka slepoočnicama. Nanesite ga malo i na slepoočnice, nos i čelo kako biste pokrili svaki deo lica koji želite da suzite.

Ajlajner

Iznenađujuće, čak i ajlajner može uticati na iluziju mršavijeg lica. Kada je ajlajner izvučen pod većim uglom nego obično, privući će pažnju na gornji deo stvarajući efekat vitkosti.Kako biste postigli ovaj efekat, važno je da ne pratite prirodnu liniju oka. Linija mora da se proteže od najvišeg dela vašeg kapka (odmah iznad zenice) ka uhu, stvarajući ravnu crtu koja ide paralelno sa vašim licem, a ne ka dole.

Savet: Slobodno produžite liniju ajlajnera kako biste postigli zavodljivi oblik.

Strobing

Do sada smo svi definitivno čuli za ovu neverovatnu tehniku. Odlučite se da svoj svakodnevni make up look osvežite tako što ćete staviti malo hajlajtera na vrh jagodica i razmazati ga ka slepoočnicama. Potrudite se da obeležite vrh nosa, kao i centar brade. Ovo će stvoriti utisak dužeg lica, što će ga istovremeno učiniti mršavijim. Vodite račina da hajlajter ne završi na vašim slepoočnicama, jer će ovaj efekat raširiti vaše lice i obezvrediti svrhu ovog neverovatnog trika.

Foto: Guliver Thinkstock

Izvor: make-up.rs

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.