5 beauty pravila da se ujutro probudiš kao lepotica

Za izraz beauty sleep si sigurno čula, ali ajde da se zapitamo jedno prosto pitanje – koliko vas se zaista ujutro probudi kao lepotice?

Ako se čak ni nakon odspavanih osam sati ujutro ne možeš pogledati u ogledalo, onda si se sigurno već i zapitala šta radiš pogrešno i možda si posumnjala da je sve to samo bajka. Postoje li zaista ljudi koji se bude lepi?

Naravno da postoje, jer beauty sleep je stvaran, samo mu je potrebna tvoja mala pomoć. Naravno, najvažnije je naspavati se, ali postoji još nekoliko načina kako možeš poboljšati kvalitet sna te se ujutro probuditi lepša.

Umivanje je obavezno

Pe odlaska u krevet obavezno temeljno operi lice, kako bi uklonila sve tragove prljavštine, masnoće i šminke s kože. Zatim na lice nanesi noćnu kremu, koja je osmišljena da koži pruža najbolju negu dok ti spavatš. Koža se preko noći pomlađuje i obnavlja od prethodnog dana, pa je pravilna nega pre odlaska na spavanje od izuzetne važnosti.

Spavanje na leđima

Znamo da je teško promeniti način na koji spavaš, jer svako ima omiljenu pozu u kojoj najlakše utone u san. Ali isplati se pokušati zaspati na leđima, jer tako tvoje lice neće dodirivati jastuk pa se neće ni naborati. Stručnjaci također preporučuju da, ako ne želiš podočnjake, jastuk malo podigneš ili spavaš na dva. Najgore što možeš napraviti je da nabiješ glavu u jastuk, jer to samo ubrzava nastanak bora.

Pažljivo izbor jastučnice

Ako spavaš nemirno i znaš da ćeš se, čak i ako si zaspala na leđima, tokom sna preokrenuti još nekoliko puta, onda biraj svilene jastučnice. Svila, za razliku od pamuka, ne upija toliko vlage iz kože dok spavaš pa lice ujutro izgleda svežije i zdravije. A svilene jastučnice dobre su i za kosu jer će sprečiti petljanje i lomljenje vlasi. Jastučnice menjaj redovno, barem dva puta nedeljno, jer se na njima skuplja sva prljavština koja je ostala u sitnim porama, što s vremenom može naštetiti koži.

Nega kože mora biti prilagođena godišnjem dobu

Koža se menja iz sezone u sezonu, baš kao i tokom mesečnog ciklusa. Preko zime je najvažnija hidratacija, a preporučuju se i masne kreme, dok tokom tolpih dana koži će najbolje odgovarati gel ili lagana hidratantna krema.

San bez ometanja

U tvojoj sobi trebao bi da vlada potpuni mir. Tu nema mesta za televizor i druge elektronske aparate (osim budilnika) koji bi mogli da ugroze tvoj san. Ako želiš da se probudiš lepa, onda trebaš i da se naspavaš, a to ćeš najlakše postići u ličnoj oazi za snove.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.