5 beauty proizvoda koje devojke najčešće koriste pogrešno

Baš kao što postoje gramatičke, u svetu lepote postoje neke uobičajene beauty greške.
Pogotovo od kada su se na internetu pojavili raznorazni “urbani beauty mitovi” pa je i potpuno normalno da su svi zbunjeni i da svi greše, s nekim proizvodima pogotovo. Ovo je top 5 kozmetičkih proizvoda koje devojke i žene najčešće koriste pogrešno, a ko zna, možda upravo s nekim od njih grešiš i ti.

Ulja za čišćenje

Svi znaju da se ulje i voda se ne mešaju! Ali kada je reč o uljima za čišćenje lica, to pravilo ne važi, jer s vodom deluju još bolje. Kako biste izvukli najbolje iz svog ulja za čišćenje, umasirajte ga u lice vlažnim prstima. Tako ćete šminku i sve nečistoće s lica skinuti lakše i bolje.

Tonik za lice

S ovim proizvodom trebaš da budeš posebno pažljiva i nežna, ne samo na području oko očiju, već i na ostatku lica. Tupfer s tonikom nemoj nikad grubo trljati o lice, kako bi što pre uklonila šminku. Bolje je da ga prisloniš nekoliko sekundi na područje koje želiš da očistiš pa će tonik otopiti šminku i obrisaćeš ju samo jednim laganim potezom.

Sunđeri za šminkanje

Glavna svrha ovih sunđera je da šminku što bolje stope s licem, kako bi rezultat izgledao prirodno. A to ćeš najbolje postići ako sunđerom lagano tapkaš make up po licu i izbegavaš trljanje.

Olovka za usne

Većina žena olovku za usne nanosi samo uz vanjski deosne i to je potpuno pogrešno. Za najbolji učinak, olovku treba lagano prstima razmazati i prema unutrašnjoj strani usana kako bi se linija što bolje stopila i usne izgledale prirodnije. Nakon toga nanesi ruž preko svega i uživaj u onom što si postigla.

Regenerator za kosu

Brojni profesionalni frizeri sada tvrde da bi regenerator trebalo na kosu naneti pre šampona, što je upravo suprotno od onog što smo do sad svi mislili i radili. Promeniš li redosled kosa će, navodno, biti puno nežnija i mekša te izgledati zdravije. Isplati se isprobati!

Izvor: Index.hr

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.