5 potpuno pogrešnih načina nanošenja maskare

Preterano nanošenje

Sama stojiš ispred ogledala par minuta i bez prestanka nanosiš maskaru? Prestani! Što je više nanosiš, veća je verovatnoća da će se stvoriti grudvice, a manja da će ti trepavice biti duže i gušće.

Takođe, ako pri popravljanju šminke naneseš i nov sloj maskare, opet nećeš postići osveženi eye look. Većina maskara je napravljena za maksimum dva nanošenja, a veruj nam, jedan sloj ti je sasvim dovoljan.

“Pumpanje”

To je ono kada više puta gurneš i izvadiš četkicu iz pakovanja misleći da time činiš uslugu maskari. Tako samo uvlačiš vazduh u bočicu, čime smanjuješ rok upotrebe maskare.

Rok upotrebe

Ako ne možeš da se setiš kada si poslednji put kupila maskaru, znači da ti stoji u fioci jako dugo. Bakterije koje mogu da se stvore u maskari posle dužeg vremena prouzrokuju crvenilo i svrab kože, a da ne pominjemo koliko će loše uticati na osetljive oči.

Ne zaboravi na koren trepavica

Nanesi maskaru sve od korena do vrha trepavica. Budi pažljiva kada je stavljaš i odvoj malo vremena za to jer će u suprotnom tvoje trepavice izgledati dosta kraće nego što želiš.

Ne preteruj sa snagom

Ne pritiskaj previše trepavice kada nanosiš maskaru jer će ona vrlo brzo završiti na tvojim kapcima. Stvoriće utisak da si je stavila u kolima u pokretu, a to nikako ne želiš.

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.