5 razloga zašto je bolje ne šminkati svakog dana

Sigurni smo da si mnogo puta, kao i svaka tinejdžerka poželela da se šminkaš svakog dana, ali iz nekog razloga to nisi mogla. Ljutila si se na roditelje koji ti nisu dozvoljavali da se šminkaš i na taj način te po tvom mišljenju „izdvajali“ od drugih devojaka. Prebacivala si im to što ti ne kupuju dovoljno šminke ili ti je možda kozmetičar zabranio da svakog dana svoju kožu zatrpavaš šminkom zbog problema sa kožom. U svakom slučaju mi ćemo ti navesti 5 razloga zašto je bolje ne šminkati se svakog dana.

Imaćeš lepo i čisto lice
Trenutno se nalaziš u fazi puberteta i totalno je normalno što ti lice ne izgleda savršeno i to što imaš bubuljice, ali moraš da znaš da budeš li pokušavala to da sakriješ slojevima i slojevima pudera samo ćeš pogoršati stanje. Veruj nam na reč, ako svom licu pružiš odgovarajuću negu čim izađeš iz puberteta imaćeš lepo i čisto lice.

Privlačnija si
Da, istina je. Što si prirodnija to si privlačnija. Sigurno su ti odrasli hiljadu puta rekli da svi, a pogotovo dečaci više vole prirodne devojke bez šminke, ali im ti nisi verovala. Mi ti sa sigurnošću možemo potvrditi ovo. Tako da umesto što tuguješ što ne možeš da se šminkaš svakog dana, nanesi neki sjaj, nabaci veliki osmeh i budi pozitivna. Sigurni smo da ćeš osvojiti mnoga srca.

Na žurkama ćeš privući više pažnje
Samim tim što su ljudi navikli da te vide bez šminke, na žurkama ili nekim svečanim prilikama, kada odlučiš da se središ i našminkaš privući ćeš više pažnje nego devojke koje su našminkane svakog dana.

Izgledaćeš mlađe
Šminka, takoreći loše utiče na izgled kože, stvara bubuljice i bore, stoga kada se za 10-ak godina budeš srela sa prijateljicama koje su se šminkale svakodnevno izgledaćeš mlađe.

Uštedećeš novac
Svakodnevno korišćenje šminke znači i njeno brže trošenje, što znači da moraš da potrošiš više novca na nju. Šta time želimo da ti kažemo? Umesto što ćeš davati toliko novca na šminku možeš da uštediš i obraduješ sebe nekom novom krpicom ili kul stvarčicom.
Nakon svega ovoga samo želimo da ti poručimo da ne očajavaš ako ne smeš da se šminkaš svakog dana jer su ovo samo neki od prednosti koje ti ovaj izbor nudi. Voli sebe onakvu kakva jesi. Osmeh na lice i ceo svet je tvoj.

Autor: Ivana Filipović, UMS, Letnja škola novinarstva

Foto: Guliver Thinkstock

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.