5 saveta kako da opraviš ispucale krajeve i vratiš kosi život

Nakon godina svakodnevnog maltretiranja feniranjem i peglanjem, kosa jednostavno ne može da izgleda dobro. Ispucali krajevi i beživotna kosa je prvo što ćeš primetiti.
Voliš li dugu kosu i smatraš da šišanje nije najbolje rešenje za tebe, donosimo ti pet načina kako da oporaviš kosu.

Silikon za kosu

Silikonski kristali pomoći će da se suva i krhka kosa obnovi. Najveća greška koju žene rade jeste što nemaju rutinu da se uveče brinu o svojoj kosi baš kao što to rade s svojim licem. Zbog toga pre nego legneš da spavaš, nežno očešljajj kosu i stavi silikon na vrhove kose, a potom je gumicom za kosu veži u konjski rep.

Marokanski tretman

Ovaj tretman bogat je arganovim uljem koje je bogato oleinskom i linolnom kiselinom te sadrži karotene, vitamin E i druge blagodati što ga čine odličnim izborom za negu kože i kose. Nakon pranja kose nanaesi ga na vrhove, a potom je osuši. Kosa će izgledati zdravo i sjajno.

Zaboravi fen i peglu

Jedna od najgorih stvari koje možeš uraditi kosi jeste njeno svakodnevno tretiranje fenom i peglom. Zato ako želiš da oporaviš svoje suve vrhove, moraš da zaboraviš na ove dve sprave neko vreme. Ukoliko baš ne možeš bez fena, koristi opciju hladnog strujanja zraka i nikada ga ne približavaj uz dlaku.

Četka za raščešljavanje

Češljanje kose može biti štetno za vašu kosu ako je nepravilno četkaš, zbog toga kupi četku s fleksibilnim iglicama koja lagano klizi i efikasno raščešljava zamršene krajeve bez da čupaš kosu. Ovakve četke smanjuju lomljenje kose i stvaranje ispucalih vrhova, štite je i pružaju joj živost i sjaj.

Kupi svilenu jastučnicu

Dok spavaš kosa se trlja po jastuku, što uzrokuje ispucale vrhove ali utiče i na neurednost kose, što znači da ćeš sledećeg jutra ponovno morati da oblikuješ kosu. Zbog toga je jednostavnije rešenje da spavaš na svilenoj jastučnici. Na taj način spasićeš kosu od dodatnih oblikovanja i sprečiti njeno oštećenje.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.