5 saveta koji će ti pomoći da nađeš savršenu haljinu za maturu

Bliži se kraj školske godine kao i matura, tako da učenici završnih razreda sigurno lude!

Pritisak je veliki iako nema razloga za brigu, to je samo jedno veče na kome treba svi da se lepo zabave, a ne da se stresiraju.

Ipak, nalaženje odgovarajuće odevne kombinacije je najgori deo posla.

Možda ćemo uspeti da ti pomognemo uz ovih 5 saveta!

Dobro istraži

Kako bi smanjila putešestvije po buticima, pokušaj da pre toga dobro razmisliš i skontaš šta najviše želiš i šta ti najviše odgovara. Da li će to biti duga ili kratka haljina ili možda elegantne pantalone i slično. Kada se budeš zaputila ka radnjama, u startu ćeš suziti pretragu i tražiti samo ono što te zanima. Naravno, to ne znači da se nećeš predomisliti, ali važno je da imaš plan.

Povedi nekoga kome veruješ

Obavezno zatraži mišljenje, od mame ili drugarice, o ideji koju si zamislila. Pre nego što odeš sa mamom da kupiš haljinu, možeš pre toga otići sa nekom drugaricom da pregledate butike i kakva je ponuda.

Postaraj se da ti dobro pristaje

Haljina se uvek može skratiti ili nekako podesiti, ali bolje da odmah u startu kupiš nešto što ti savršeno pristaje. Imaj u vidu da ćeš u tome biti celo veče i ne treba nikako da ti bude neugodno. Štaviše, iako maturske haljine uvek deluju previše svečano ne znači da treba da kupiš nešto što ćeš samo jednom obući.

Opusti se, ne mora sve da bude preusko

Ako voliš da igraš, haljina treba da ti omogući da se lepo krećeš. Za energične devojke koje žele da se dobro zabave i izigraju nisu haljine u “sirena fazonu”. Nećeš moći da napraviš nijedan korak u takvoj kreaciji!

Prati svoje instinkte

Znaćeš da je haljina prava ako se u njoj osećaš komotno. Ako je dobra veličina, boja prava i odgovara ti i u finansijskom smislu, zadrži je!

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.