5 super saveta za borbu protiv suve kose zimi

Kako ne biste skrivali kosu ispod kape ili kapuljače, postoji nekoliko korisnih trikova kojima ćete pomoći suvoj kosi da dobije pravu negu, dubinsku hidrataciju i pouzdanu zaštitu.

1. Zdrava ishrana – sprečite dodatno isušivanje kose konzumacijom namirnica bogatih omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, kalcijumom, gvožđem i proteinima.

2. Češalj – odlučite se na češalj sa širokim zupcima kako biste svoju kosu što manje oštetili prilikom češljanja. Preporuka je da kosu ponekad “pročešljate” prstima kako biste oslobodili prirodna ulja iz temena i rasporedili ih po kosi koja će posle toga biti sjajnija.

3. Masaža kože glave – uzmite nekoliko minuta za predah i lagano izmasirajte glavu. Osim što ćete se opustiti, dodatno ćete prokrviti kožu i podstaći kosu na rast.

4. Nega – koristite šampone i regeneratore koji pružaju dubinsku hidrataciju. Takođe, smanjite upotrebu uređaja za oblikovanje kose i pokušajte što češće da sušite kosu bez fena.

5. Frizura – jedno od najboljih rešenja je stepenasto oblikovana kosa. Ovakva frizura će doprineti zdravom izgledu vaše kose stvarajući utisak lepršavosti i volumena.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.