6 najpoznatijih mitova o šminkanju

Postoji mnogo istina ali i zabluda kada je šminkanje u pitanju. Mi smo zagovornici teorije- dok god se vi osećate lepo, nosite onaj make-up koji vama odgovara!

Često su nas savetovali da uz određenu boju kose ne ide određena boja ruža za usne. Takođe, ukoliko ste tamnije puti izbegavajte određene nijanse i slično. Istina je sasvim drugačija. Sve je dozvoljeno ukoliko se vi osećate lepo i zavodljivo.

Crveni ruž i crvena kosa ne idu zajedno!

Crveni ruž je dozvoljen svima, samo zavisi kome stoji, a kome ne. Crvenokose devojke mogu izgledati očaravajuće sa crvenim ružom na usnama i to nema nikakve veze sa bojom kose. Razne nijanse narandžaste boje mogu izgledati fantastično na usnama jedne crvenokose devojke. Budite umereni i izbegavajte plave podtonove.

Senke sa šljokicama su za devojčice

Ovo apsolutno nije istina jer šljokice mogu svi da nose. One privlače svetlost pa ukoliko ste pospani, izgledaćete budnije!

 Ukoliko imate tanke usne, izbegavajte jarke boje karmina

Potrebno je uskladiti boju ruža sa bojom tena. Postoje loši i dobri tonovi, naravno, od osobe do osobe zavisi da li će joj nešto dobro ili loše stajati. Tonovi sa svetlucavim elementima stvaraju utisak punijih usana. Ne zaboravite, uvek možete odgovarajućom olovkom za usta i adekvatnim karminom  vizuelno povećati vaše usne, ukoliko vam je to cilj.

Smokey eyes ne stoji osobama svetle puti

Smokey eyes ne mora nužno da znači tamnu boju oko očiju. Za osobe svetlije puti idealna kombinacija su  nijanse poput ružičasto- zlatne. Važna je dobra kombinacija boja, kao i u svemu ostalom.

Izbegavajte pastelne boje ako imate tamnu put

Nanesite puder koji će predstavljati podlogu, a zatim se poigrajte sa bojama koje vam se dopadaju. Možda se iznenadite koliko vam dobro stoje.

Upadljive oči ili upečatljive usne

Ukoliko imate šljokicavi smokey eyes, neka karmin bude matiran ili obrnuto. Ostatak lica mora biti minimalno definisan i neupadljiv. Naglasite jagodice ali nemojte preterati. Držite se nijansi koje vam odgovaraju.

Izvor: Savrsena.com

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.