7 jednostavnih pravila da izgledate sjajno – i to bez šminke!

Što ste prirodnije, to ste lepše, i to nikada neće izaći iz mode. Mnogo devojaka trudi se da sa dosta šminke izgleda kao da nisu našminkane uopšte. Ako pratite ova pravila koje je naveo sajt Bright Side, možete da izgledate lepo, a da ne stavite ništa od šminke.

Neka vaše obrve izgledaju savršeno.

Na licu koje nema šminku, obrve neizbežno postaju centar pažnje. Neka oblik obrva plati oblik vašeg lica. Ako niste sigurni da umete da napravite savršeni oblik, neka vam to urade kozmetičarke. Značiće vam, a ne morate da izdvojite mnogo novca.

Izbelite zube.

Svetao, čist osmeh krase lepi zubi. Koristite pastu koja izbeljuje zube, posebno posle kafe ili vina. Lep osmeh vredi „milion dolara“, i može da otvori mnoga vrata.

Ne zaboravite usne.

Korisite labelo koje ne izaziva zavisnost (stalno vam se suše usne i stalno ga mažete). Nije bitan miris, koliko da hrani i neguje vaše usne. Jednom nedeljno možete da izmasirati usne mekom četkicom za zube ili prstima – pre toga ih nakvasite ili namažite šećerom (koji će koristiti kao piling).

Brinite o kosi.

Čak i da ste besprekorno našminkani, kosa koja nije negovana, loša frizura ili pogrešna boja može sve da upropasti. Još je gore kada nismo našminkani. Lep ten dolazi do izražaja kada je boja kose odgovarajuća, a lepe crte lica primećuju se uz lepu frizuru koja pristaje osobi koja je nosi.

Redovno šišajte kosu (makar krajeve), koristite balzame, a boju bi trebalo da izaberete u dogovoru sa nekim stručnjakom. Postoji i mnogo prirodnih proizvoda koje možete koristiti za negu kose.

Fokusirajte se na kožu.

Kozmetičari veruju da ne bi trebalo da peremo lice više od dvaput dnevno. I još je bolje da to radimo samo kada idemo na spavanje. Ujutru možete da koristite sredstvo za čišćenje kože (mleko ili losion). Piling možete da koristite po potrebi (kod nekih tipova kože i jednom dnevno), a maske za lice jednom nedeljno. Uz takvu brigu koža ne može da ne zablista.

Naspavajte se.

Kvalitetan i dovoljno dug san (od 7-9 sati) značajan je za zdravlje vaše kože, ali i za celokupno zdravlje. Idite na spavanje pre 11 sati uveče, jer oko ponoći telo počinje da proizvodi jedan od glavnih „hormona za lepotu“ – melatonin.

Pažljivo birajte boju odeće.

Kada ne nosite šminku, lice može da vam izgleda bledo, zato nemojte birati previše svetle ili tamne komade odeće. Najbolje su svetle boje: plava, tirkizna, boja breskve, smaragdna. Sigurno imate boju koja vam najbolje stoji, pa forsirajte nju.

Izvor: BIZLife

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.