7 trikova za lice bez bubuljica

Uvek je važno imati u rukavu još poneku taktiku za borbu protiv mrskih neprijatelja – bubuljica!

1 Kreni ranije na spavanje
Manjak sna usporava cirkulaciju pa koža izgleda bledo i isprano. Svaka bubuljica na njoj dvostruko je uočljivija.

2 Oprezno s mlekom
Ako nikako ne možeš da se rešiš bubuljica, možda je problem u tvojoj ishrani. Smanji količinu mleka i mlečnih proizvoda jer oni sadrže hormone koji stimulišu rad lojnih žezda, a to izaziva bubuljice. Ali slobodno možeš piti mleko s manje masnoće i jesti posni sir jer su hormoni koncentrisani u masnoći.

3 I krompirići mogu “zezati”
Suzdrži se od prekomernog “tamanjenja” prženih krompirića (pomfrita) jer hrana koja sadrži veće količine masnoća i ugljenih hidrata može prouzrokovati začepljenje pora i stvaranje bubuljica.

4 Obezbedi svom organizmu vitamine C i E
Da bi tvoja koža bila zdrava, moraš je hraniti i iznutra. Jedi što višše namirnica bogatih vitaminima C i E. Namirnica koja savršeno spaja i velike količine vitamina C i E je brokuli, zato ga svakako uvrsti u svoj jelovnik!

5 Priušti sebi domaću masku
Za čišćenje lica i sužavanje pora možeš isprobati i ovu jednostavnu domaću masku: kašiku oštrog brašna pomešaj s jednim belancetom. Smesu nanesi na lice i ostavi 10 minuta. Isperi mlakom vodom.

6 Izbegavaj tuširanje vrućom vodom
Prevruća voda pravi je pakao za kožu, zbog nje će bubuljice poludeti, postati crvenije, upaljenije.

7 Budi strpljiva s proizvodima
Kad kupiš gel ili penu za čišćenje lica, nemoj očekivati rezultate preko noći. I koži treba vremena da prihvati tretman i da počne da se oporavljati.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.