8 drevnih tretmana za lepotu koji su bolji od bilo kog preparata

Žene su žudele za lepotom oduvek pa ni ne čudi što su posezale za svim oko sebe samo da bi došle do cilja. Radi se o tretmanima koji su odlični za bolji izgled, a uz to su i potpuno prirodni. Neke sastojke za njih već sad imate u svojoj kuhinji.

Ovo je 8 drevnih tretmana za lepotu:

Maslinovo ulje – Nekada su žene ovo ulje nazivale zlatnim, i to s dobrim razlogom. Odlično je za negu kože i kose.

Kupke – Stare Rimljanke provodile su sate i sate u svojim kupkama. Uživale su u malim razgovorima dok su smenjivale hladnu i toplu vodu koja je odlična metoda zatezanja kože. Osim toga, podstiče i cirkulaciju.

Aromaterapijska masaža – Bila je omiljena među mnogim damama nekad, a omiljena je i danas. Odlična je za lepotu i opuštanje. Nakon masaže aromaterapeutskim preparatima koža izgleda fantastično.

Tkanina umesto pilinga -Žene nekada nisu imale piling kakav poznajemo danas pa su mrtve ćelije sa kože skidale grubom tkaninom. Tako su i podsticale cirkulaciju.

Depilacija šećernom pastom – Kažu da je to najbolja metoda uklanjanja dlačica sa tela, a žene je praktikuju hiljadama godina. Ne šteti koži kao moderni preparati.

Maska za kosu od jaja – To je stara metoda održavanja kose lepom, zdravom i sjajnom. Dovoljno je razmutiti jaja, staviti ih na kosu, držati neko vreme pa isprati toplom vodom.

Kisela pavlaka – Moguće je da su žene sasvim slučajno otkrile kako su im ruke mekane nakon što su pravile nešto sa pavlakom pa su  počele da ga koristie kao kremu za kožu, ali i kao regenerator za kosu.

Sok od limuna – Vekovima ga žene koriste za izbeljivanje kose na suncu. Jednostavno se nanese na kosu, i to je to. Rezultat su svetliji pramenovi koji često bolje izgledaju nego oni napravljeni kod frizera.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Guliver Thinkstock/Giphy

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.