9 krivaca za loš izgled vaše kože

Mažete se kremama, posećujete kozmetičke salone, a ipak niste zadovoljni izgledom svoje kože? Ako vam je koža suva, masna ili umorna, očigledno nešto radite pogrešno. Bez obzira koliko mislili da znate o nezi kože, moguće je da će vas iznenaditi neke od stvari koje navodimo, a koje itekako štete njenom lepom izgledu.

Preskakanje obroka

Preskakanje obroka dovodi do manjka nutrijenata, zbog čega vam koža može izgledati suvo i umorno, a osim toga će i brže ostariti. Jedite redovno i na jelovniku uvek imajte raznovrsnu hranu.

Proizvodi za negu kose

Kad nanosite lak za kosu ili neku drugi proizvod koji je u spreju, dobro zaštitite lice, a za vreme telesne aktivnosti nosite traku koja će sprečiti da znoj zajedno sa štetnim hemikalijama dođe u dodir s kožom lica.

Prljave naočare

Nemojte ostavljati naočare svuda ili ih samo ubaciti u torbu zajedno s hrpom drugih stvari. Kada vam nisu na nosu, odložite ih u futrolu i redovno ih čistite, jer mogu postati pravi rasadnik bakterija.

Previše soli

Zbog toga što izaziva dehidraciju, previše soli u organizmu može uzrokovati suvu kožu i sivkast, umoran ten.

Previše šećera

Previše šećera loše utiče na kolagenska vlakna, zbog čega se koža preuranjeno obesi.

Žmirkanje

Žmirkanje uzrokovano problemima sa vidom uzrokuje ružne bore oko ociju. Ne odlažite pregled vida, radite ga jednom godišnje.

Preterivanje sa pilingom

Preterujete sa pilingom ako ga radite češće od jednom nedeljno. Na taj način sa kože uklanjate i prirodna, blagotvorna ulja koja je štite, pa spoljni sloj brže propada i ne može dobro da štiti ostale slojeve.

Zapostavljanje usana

Ako zapostavite usne one će vam brže ostariti. Koža na njima je tanka i treba joj posebna nega. Ne samo da redovno treba da koristite balzam za negu i štitite ih od jarkih sunčevih zraka, nego bi bilo dobro i da vaš ruž sadrži hranjive sastojke.

Nedovoljno fizičke aktivnosti

Nedovoljno fizičke aktivnosti može ubrzati nastanak ružnih smeđih mrlja na koži. Redovno vežbanje pridonosi dobroj cirkulaciji, koja poboljšava izgled kože i pomaže telu da se reši toksina, koji tenu daju umoran izgled, a mogu pridoneti i pojavi podočnjaka.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.