Reši se dosadnih akni uz pomoć čajeva

Ako imaš bubuljice, akne, mitisere ili neke druge kožne probleme znaj da nećeš pogrešiti ukoliko se odlučiš za preparate na prirodnoj bazi. Dobro je poznato da je parenje lica odlična terapija kod gore navedenih kožnih problema. Mi ćemo ti navesti nekoliko predloga, a ti odaberi čaj koji ti je omiljeni i uživaj u njegovom mirisu i blagodetima koje će ti doneti.

Zeleni čaj

Zeleni čaj će tvoju kožu zaštititi od svih negativnih uticaja i pružiće joj dodatnu mekoću.

Priprema: Posudu srednje veličine napuni vrelom vodom i dodaj ¼ šoljice lišća zelenog čaja. Ostavi ga u vodi 10 – 12 minuta a onda se nagni nad posudom i prekri glavu čistim peškirom. Lice nastavi da pariš narednih pet minuta i potrudi se da duboko udišeš paru, koja će ti pomoći i u čišćenju disajnih puteva. Nakon toga lice obriši peškirom i nanesi hidratantnu kremu.

Lavanda

Lavanda je, poput zelenog čaja, odličan saveznik u borbi protiv akni.

Priprema: U posudu srednje veličine dodaj vruću vodi i ¼ šoljice sušene lavande. Nakon 10 minuta, pošto je lavanda pustila delotvorne sastojke, nagni se nad posudom i glavu prekri peškirom. Potrudi se da uživaš u predivnom mirisu lavande narednih 7-8 minuta a nakon toga lice isperi hladnom vodom, kako bi se pore zatvorile.

Kamilica

Kamilica je jedna od najčešće korišćenih biljaka za pripremu proizvoda za kožu. Takođe, ona je i najbolji lek za uklanjanje nečistoća i toksina iz naših pora.

Priprema: U posudu srednje veličine dodaj proključalu vodu i odmah ubaci pola šoljice sušene kamilice. Ostavi bilje 4-5 minuuta, kako bi pustilo sastoje, nagni se nad posudu, prekri glavu peškirom i uživaj u pari najmanje 10 minuta. Na kraju tretmana, lice isperi hladnom vodom.

Foto: Pixabay

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.