Ananas – odličan saveznik u borbi protiv celulita!

Ananas je poznat kao voće koje pomaže kod mršavljenja i uklanjanja celulita. Ali, jeste li znali da ananas štiti vaše srce i krvne sudove? Ovo voće sadrži gotovo sve vitamine, te 16 različitih minerala. Budući da sadrži izuzetno velike količine enzima bromelaina, smatra se jednim od najzdravijih prirodnih lekova.

U ananasu možemo naći mnoštvo bromelaina, koji ima mnoga pozitivna djelovanja na zdravlje: smanjuje otekline, deluje protivupalno, razgrađuje belančevine, razređuje krv i smanjuje gustoću sluzi što je važno za one koji imaju astmu i hronični bronhitis. U kombinaciji s drugim enzimima može smanjiti simptome infekcija urinarnog trakta. Nutricionisti zbog svih navedenih delovanja, ananas smatraju kao idealnu hranu protiv ateroskleroze i artritisa.

Bromelain je odličan protiv štetnih bakterija u crevima, te je dobar za pročišćavanje. S obzirom da bromelain prodire kroz kožu, sok od ananasa možemo koristiti za vanjsku upotrebu; uklanjanje starosnih pega. Sportisti ga često koriste kod sportskih povreda, tj. istegnuća i bolnih mišića.

Ananas i celulit

Ovo tropsko voće stimulira creva i bubrege i tako potiče uklanjanje viška tekućine iz tela. Pozitivno deluje i na celulit te njegovo smanjenje. Celulit je posledica slabe cirkulacije krvi. Kapilari koji su oslabili zbog slabe cirkulacije počinju propuštati tekućinu u prostore između masnih stanica. Masno tkivo se počinje povećavati i postaje teže. U koži nastaju džepovi koji apsorbuju velike količine vode. Kada tekućina s vremenom stagnira, čvorići postaju čvršći, a na koži se primetite kvržice.

Važan saveznik u smanjenju celulita je ananas i njegov sok. Uz redovnu konzumaciju vaše telo će biti opskrbljeno vitaminom C, kalijem i bromelainom koji značajno sudeluje u metabolizmu proteina i stimulisanju cirkulacije.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.