BB krema je must have proizvod tokom toplih dana

Stižu nam sve topliji dani i vi, kao i mi, sigurno primećujete da koži ne prija teška šminka.

Za lep ten vrlo je važno hraniti kožu i čuvati je od štetnih uticaja. Svaki dan se na površini kože nakupljaju različite nečistoće koje, ako se ne uklanjaju redovno, mogu oksidirati sa vazduhom i tako postati faktori koji nadražuje osetljivu kožu. Isto tako, preterano izlaganje suncu može izazvati opekotine i alergije. Zato, da bi naša koža bila čista, zaštićena, nahranjena i baršunasta, važno ju je dobro pripremiti na mnoštvo sunčanih zraka. Ako se opremimo kvalitetnim proizvodima sa zaštitnim faktorima, odnosno SPF zaštitom, spremni smo za bezbrižno uživanje na suncu. Make-up proizvod koji se tu posebno ističe jest BB krema.

Ove obojene kreme unele su velike promene u svet šminkanja. Pored njih se teško odlučiti na dobri stari klasik – tečni puder.

Sjajna stvar kod takozvanih beauty melema je ta što su multifunkcionalne. U sebi sadrže funkcije hidratantne kreme, primera, zaštite od sunca te su odlična zamena korektoru ili teškom puderu.

Prednost BB krema je to što su lagane teksture, prozračne i ne opterećuju kožu, već joj omogućavaju da diše. Jedini nedostatak im je slaba postojanost.

Izvor: Index.hr

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.