Beauty blenderom nanosiš puder, ali kako još možeš da ga koristiš?

Jedan od popularnijih make-up proizvoda ili bolje rečeno pomagača poslednjih godina je sunđer u obliku jajeta – beauty blender, a osim što s njime nanosiš podlogu i puder, možeš ga koristiti i za još neke stvari.

Evo kako još možeš da koristiš beauty blender.

Nanošenje highlighter

Utapkaj okrugli kraj sunđera u kremasti highlighter i zatim laganim tapkanjem nanosi na jagodice lica u obliku slova C. ”Šiljasti” kraj sunđera neka ti posluži za nanošenje highlightera uz ugao oka i luk obrva.

Piling lica u pomoć beauty blender

Piling se radi kako bi se uklonile mrtve ćelija kože, ali često ti se desilo da ti se proizvod zavuče ispod noktiju. Izbegni tu situaciju pomoću sunđera s kojom ćeš naneti piling direktno iz tube i umasirati ga laganim kružnim pokretima po licu i dekolteu.

Nanošenje kreme za samopotamnjivanje

Ako želiš da zadržiš svoje ruke u prirodnoj nijansi, bez naranđastih i smeđih mrlja, nanesi kremu za samopotamnjivanje pomoću beauty blendera. Ne samo što se nećeš uprljati, nego ćeš kremu naneti ravnomerno i bez naranđastih crta s potpunom prekrivenošću.

Uklanjanje višak rumenila

Ponekada na četkici kojom nanosiš rumenilo bude previše proizvoda ili je pigmentacija jača od očekivane, ali bez brige. ”Efekt klovna” lako možeš da ukloniš blago tapkajući beauty blenderom po kritičnom području.

Nanošenje lakova sa šljokicama

Kako bi nokti sa šljokicama izgledala efektno, jedan sloj laka definitivno nije dovoljan. Ako želiš jednostavniji način za dobijanje pravog glitter looka, uzmi suvi beauty blender i na šiljati vrh nanesi nekoliko slojeva laka i zatim ga sa sunđerom direktno nansei na nokat.

Izvor: 100posto.hr

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.