Beauty proizvodi koje preko leta treba čuvati u frižideru

Koliko puta ti se desilo da si morala da baciš u đubre svoj omiljeni karmin jer se isstopio na vrućini?
A ono što možda ipak nisi primetila jest i da je tvoja hidratanta krema ovih vrelih dana izgubila na učinkovitosti, također zbog vrućine. Zato bi tokom letnjih meseci neke make-up i kozmetičke proizvode trebali čuvati u frižideru, a o kojim je tačno proizvodima reč, otkrij u nastavku:

Krema za područje oko očiju
Iznenađujuće, ali ovaj proizvod treba držati u frižideru i tokom ostatka godine. Kada je ohlađena, krema za područje oko očiju će biti efikasnija i pomoći će ti da smanjiš natečenost i crvenilo te će brže delovati na podočnjake, kaže dermatolog Kenneth Mark za Hello Giggles.

Karmini i sjajevi ua usne
Da li si znala da nijedan od ovih proizvoda nikada ne treba držati u autu? Pogotovo preko leta jer zbog vrućine mogu promeniti teksturu, izgubiti na kvalitetu i raspasti se. To također vredi i za čuvanje karmina i sjajeva u torbici.

Maska za lice
Bilo da se radi o maski od tkanine ili od gline, rashlađene deluju mnogo bolje i pružaju divan osećaj na licu tokom letnjih vrućina. S druge strane, ako ih ostavite u zagrejanom prostoru, izgubiće na kvalitetu i smanjiće im se delotvornost.

Ulje za lice
Kako piše Hello Giggles, sunčeva svetlost i toplina mogu pokvariti ulje za lice. Stoga ga čuvajte u hladnjaku preko leta, a tokom ostatka godine na nekom mračnom i, također, hladnijem mestu, na primer u ormariću u kupatilu.

Izvor: index.hr

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.