DOKTORI UPOZORAVAJU: Ovaj beauty trik je opasan po zdravlje! (VIDEO)

Tamni podočnjaci oko očiju nakon neprospavane noći umeju da iznerviraju toliko da odmah juriš na internet u potrazi za nekim savetom kako da ih se brzinski rešiš. Ako si u toj jurnjavi naišla na beauty trik blogerke Farah Dhukai, savetujemo ti da ga što pre zaboraviš. Razlog je vrlo ozbiljan!

Pomenuta blogerka u svom videu na Instagramu savetuje da napraviš smesu od neutralne pavlake i začina kurkume, pa da to namažeš ispod očiju i nakon nekog vremena ispereš. Bar jedno u životu da si probala kurkumu, jasno ti je da ona onako aromatična sigurno nije dobra za kožu oko očiju. To je naučno obrazložio dr.Mark Jacquot za portal Girlfriend, koji je rekao da je ova regija na licu posebno osetljiva i sklona raznim alergijskim iritacijama koje mogu da ostave traajne posledice. Zbog toga često neki proizvod koji nesmetano jedemo, nije podoban za našu kožu. Pomenuti začin je jedan od njih.

Predstavljamo ti ovaj sporni video i savetujemo te da nađeš neko drugo rešenje za podočnjake. Osim ako ne želiš da ideš okolo sa žutim podočnjacima, jer kurkuma ima intenzivno žutu boju koja se ne skida lako.

 

Foto: Print Screen/Instagram/farahdhukai

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.