“It” boja nove generacije je žuta

Trendseterke su već primetile, a mi ćemo vam sada potvrditi da je milenijska ružičasta nijansa ovog proleća konačno sišla s trona i prepustila svoje mesto boji nove generacije.

Proteklih godina dominirala je u svetu mode, lepote i interijera, a naziv milenijski ružičasta dobila je prema generaciji koja ju je proslavila. Ali kako vreme milenijaca prolazi i sada na scenu stupa takozvana “Generacija Z”, koja obuhvata osobe rođene od sredine 90-ih do ranih 2000-ih, koja diktira trendove.

A ono što je za milenijalce bila pastelno ružičasta za njih je žuta s primesama narandžaste, ali i sive, prikladno nazvana “Gen Z Yellow” (Gen Z žuta). Teško je tačno definisati ovu boju, ali ajde da pokušamo ovako vizuleno da pojasnimo – više kora banane nego narcis, više kus-kus nego suncokret. Neki kažu čak nešto poput maslačka.

A post shared by Alicia Roddy (@lissyroddyy) on

Njenu dominaciju već ste sigurno pretili na Instagramu, ali iako je popularna, “Gen Z žuta” nije nimalo jednostavna za kombinovanje pa trendseterke najčešće igraju na sigurno i nose je od glave do pete.

🇧🇧🇧🇧🇧🇧

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

S mode je prešla i na šminku te interijere, pa ako ju niste spremne obući, možete, na primer, okrečiti jedan zid u stan, staviti žute zavese ili nabaviti žuti dnevnik.

A post shared by Gen-z Yellow! (@gen.z.yellow) on

U svakom slučaju, pripremite se da ćete je od sada viđati svuda i stalno, baš kao što je to bio slučaj i s milenijski ružičastom.

Foto: Getty Imagse

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.