Brzo i lako do negovanih noktiju: Ispobaj ove savete!

Da bi imala zdrave i negovane nokte, preporučljivo je da na neko vreme prestaneš sa lakiranjem, da povedeš računa o ishrani, kao i o sredstvima koja koristiš za jačanje noktiju.

Ako su tvoji nokti oštećeni od veštačkih noktiju ili konstantnog lakiranja, konačno je došlo vreme da nešto preduzmeš i počneš pravilno da ih neguješ. Ako se budeš pridržavala ovih pravila, tvoji nokti biće lepši i čvršći već za nekoliko sedmica.

Koristi skidače laka bez acetona

Ako je tvoja strast da neprestano menjaš različite boje lakova za nokte, onda za skidanje laka obavezno koristi uljane skidače, koji u sebi ne sadrže štetne sastojke, kao što je to aceton. Naravno, idealno bi bilo da se neko vreme suzdržiš od lakiranja noktiju.

Ne koristi nokte kao alat

Nisi ni svesne da pomoću noktiju radiš svašta – otvaraš boce, cediš bubuljice, otvaraš razne omotače. Zatim, tu je i pranje sudova ili podova. Ako dugo držitš ruke u vodi to šteti ne samo koži ruku, nego i noktima. Zato je važno da se samosvesno i odgovorno odnosiš prema noktima, pazeći šta sve radiš sa njima, kao i da za pranje koristiš zaštitne rukavice.

Vodi računa o ishrani

U svim beauty savetima za zdrav i mladalački izgled kože, sjajnu kosu i nokte uvek važnu ulogu igra ishrana. Na noktima često možemo “pročitati” stanje u kome se nalazi naš organizam, pa je važno povesti računa o zdravoj i raznovrsnoj ishrani, baziranoj na svežim namirnicama, voću i povrću. Za jače nokte preporučuje se zeleno povrće, mleko, sir, semenke suncokreta i integralni pirinač.

Koristi preparate za jačanje noktiju

Izuzetno je važno da preparate za jačanje noktiju koristiš svakodnevno i da se pridržavaš datih upustava na proizvodu, jer samo tako efekat neće izostati.

Redovno koristi kremu za ruke

U zimskom i hladnijem periodu ovo je od izuzetne važnosti. Kremu nanosi nekoliko puta dnevno i utrljaj je u nokte, kao i u predeo oko noktiju.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.