Budi kraljica parfema

Iako ti možda izgleda da nije velika mudrost prsnuti omiljeni parfem – to baš i nije tako. Ako pogrešiš, lako možeš da postaneš putujuća fabrika mirisa i od tebe će svi bežati tražeći gas-masku. Evo nekoliko saveta kako da izbegneš katastrofu i postaneš stručnjak za parfeme…

1 Parfem uvek stavi na golo telo – ne prskaj ga po odeći ili nakitu, jer može da ostavi mrlje, a i da izazove alergijsku reakciju na koži!

2 Ključna mesta na telu koja moraš da oplemeniš mirisnim notama su: ručni zglobovi, donji deo vrata, predeo iza ušiju, unutrašnja strana kolena, unutrašnja strana laktova i koža između grudi!

3 Sa udaljenosti od dvadesetak centimetara poprskaj malo parfema i po kosi – ali samo ako si je pre toga oparala. Možeš da ga poprskaš i po prstima, pa da njima prođeš kroz kosu!

4 Parfeme čuvaj u dobro zatvorenim bočicama u – frižideru! Velika je greška držanje parfema u kupatilu, jer je to prostorija s najvećom količinom vlage u celom stanu, a ona nepovoljno utiče na mirise i brzo ih uništava!

5 Svakih nekoliko meseci “promeni” omiljeni miris. I zapamti: isti parfem neće isto mirisati na tebi i na tvojoj drugarici! Zato ne kupuj onaj koji ti se svidi na nekom drugom, nego neki koji najbolje odgovara baš tebi!

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.