Čaj, led i ostali “lekovi” protiv bubuljica

Parfimerije, drogerije, apoteke… Da, sve su pune preparata koje bi trebali ublažiti pojavu bubuuljica, no protiv nesretnih crvenih izbočina na licu možeš se boriti i proizvodima koje već imaš u svojoj kuhinji. Isprobaj ovih nekoliko prirodnih lekova protiv bubuljica.

Kesice čaja
Čaj ublažava otoke i crvenilo, a za borbu protiv bubuljicaa najbolji su zeleni čaj i kamilica. Jednostavno uzmi iskorištenu kesicu čaja te je malo ohladi u frižideru. Kad se ohladi, njome nežno protrljaj područja na kojima imaš bubuljice i ostavi da čaj deluje.

Led
Kad su bubuljice u pitanju, kockice leda mogu da postanu tvoj najbolji prijatelj. Pogotovo, ako se nisi mogla suzdržati pa si bubuljice dirala. Kockica leda smanjiće otok te malo ublažiti crvenilo.

Med
Nakon čišćenja lica, na bubuljice nanesi malu količinu meda i pusti da deluje barem nekoliko sati. Med je prirodni lek koji će u kratkom roku smanjiti bubuljicu.

Limun
Kiselina iz limuna uništiće bakterije i pomoći da bubuljica brže zaceli. Stavi kapljicu limunovog soka na štapić za uši i lagano natapkaj na bolnu bubuljicu. Upozorenje: limun nikako nemoj nanositi na celo lice.

Aspirin
Aspirin je super lek za glavobolju, ali i za bubuljice! Smrvi ga te mu dodaj 2 kapljice vode kako bi dobila gustu smesu i zatim nanesi masu na bubuljicue. Pusti da deluje sat vremena. Ni aspirin nemoj nanositi na deo kože koji nije zahvaćen bubuljicama kako je ne bi isušio.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.