Četiri make up greške koje ti kvare fotografije

Šminka bi trebalo da učini da izgledamo lepše, pa kako je onda moguće da ista ona može da bude krivac što na fotografijama ispadamo katastrofalno!

Da ovo ima veze jedno sa drugim, objasnila je jedna poznata šminkerka. Ona je ukazala na 4 najčešće grešeke koje pravimo prilikom šminkanja, pa zbog toga mislimo da nismo fotogenične. Što je najbolje, dala je i savete kako da to ispravimo.

Previše kompaktnog pudera
Završni sloj ili kompaktni puder koristimo kako bi se lice manje sijalo, ali ako preterate sa njim, lice izgleda previše “ravno i beživotno”. Samim tim na fotografijama to ne izgleda lepo. Umesto toga što ćete puder u kamenu obilno naneti na celo lice, stavite ga samo na nos, jagodice, čelo i za sve to bolje koristite malu četkicu.

Prenaglašene obrve
Iako su pune i debelo iscrtane obrve ono što najčešće možete videti na devojkama koje kače svoje selfie na Instagram, sa tim takođe, ne bi trebalo da se pretera. Poenta je da se obrve očešljaju četkicom i olovkom blago popune praznine, a ne da se one iscrtaju jako, što onda izgleda kao da ste tek sišli sa stolice nekog tattoo majstora!

Preterana upotreba highlightera
Kao što nije dobro da previše matirate lice, tako nije dobro ni da ono previše sjaji. Upravo preterano nanošenje highlightera može da izgleda grozno na fotografijama i da vam od lica napravi disko-kuglu. Zato je i ovde glavni savet koristiti ga umereno i stavljati na jagodice, onu malu rupu ispod nosa, a iznad usta, kao i što bliže korenu nosa.

Nedovoljno maskare
Nanošenje maskare je jedina stvar sa kojom u ovom slučaju ne možete da preterate! Ako je stavite malo, na ofotografijama se neće ni videti, pa će vam oči izgledati umorno. Zato je najbolje odabrati neku koja daje dobar volumen i izdašno je namazati, pa tek onda “opaliti” selfie!

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.