KORAK PO KORAK: Ovako se nanosi crveni ruž

Kada je Taylor Swift počela da nosi crveni ruž, ti si shvatila da želiš da ga imaš na svojim usnama, ali se ne usuđuješ da ga namažeš zato što misliš da to neće izgledati dobro. Činjenica je da on zahteva neku pripremu i način nanošenja, ali ništa nije komplikovano.

Odlučili smo da ti korak po korak otkrijemo kako se nanosi crveni ruž.

Piling usana

Možda si se sada iznenadila, ali piling bi trebalo da radiš i na usnama, a ne samo na licu. To ne mora da bude svakog dana, ali bi bilo dobro da to bude jednom nedeljno. Možeš da koristiš kupovne, ili da ga sama napraviš tako što ćeš pomešati kokosovo brašno i ulje. Nekad čak možeš i samo četkicom da protrljaš usne i rešiš se suvih ćelija, zbog kojih ti usta ponekad budu u “krpicama”. To posebno dolazi do izražaja kada staviš crveni ruž.

Hidratacija

Nakon pilinga redovno mazanje balzama za usne je deo obavezne nege usana. Ako hoćeš da lepše razmažeš crveni ruž i da ti on ujednačeno stoji, onda ti usne moraju biti nežne, a to ćeš postići ako ih redovno hidriraš.

Olovka za usta

Nijedan crveni ruž ne stoji lepo na usnama ako se one ne u okvire olovkom. Samo smiri ruku i polako iscrtaj konture usana olovkom koja bi trebalo da bude za jednu nijansu tamnija od boje ruža.

Skidanje viška karmina

Crveni ruž moraš da namažeš u debljem sloju da bi ga ravnomerno nanela, ali to ne znači da bi trebalo tako i da ga ostaviš i da šetaš okolo ostavljajući ljudima koje poljubiš, otisak svojih usana na obrazu. Kada zavrešiš sa nanošenjem, papirnu maramicu stavi između usana i lagano pritisni kako bi višak ruža ostao na njoj.

Puder u prahu

Ako želiš da postigneš mat efekat, četkom za puder u prahu pređi lagano preko usana. Tako ćeš izbeći sjaj, a ruž će ti na usnama stajati duže.

Foto: Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.