Da li su maske od gline zaista tako efikasne?

Verujemo da si primetila da su maske od gline svakim danom sve popularnije na društvenim mrežama. I sad se pitaš da li je to sam još jedan besmisleni trend dobar za fotkanje ili ipak od njih ima nekih koristi.

Testirali smo ih i sa sigurnošću možemo reći da su baš korisne. Naime, zbog velikog udela kalcijuma, magnezijuma, bakra, silicijuma, natrijuma, gvožđa i kalijuma, glina se u medicini počela koristiti pre nove ere. Zbog svojih lekovitih svojstava koristila se kao odlično sredstvo za zaceljivanje rana i izvlačenje toksina iz tela.

Upravo zbog mogućnosti da čisti kožu, ubrzo je započela uportreba gline u kozmetici. Glina u dodiru s bilo kojom tečnušćom otpušta negativan električni naboj koji na sebe veže sve toksine s kojima dođe u dodir.

Zato su najdelotvornije maske od gline one u prahu koje sami morate pomešati s vodom ili jjabukovim sirćetom. Gotove maske od gline već su pomešane s vodom i ne možemo osporiti njihovu delotvornost, ali one koje ćeš morati sama da pomešaš svakako će imati snažniji učinak.

Kada masku od gline naneseš na lice, nakon nekih petnaestak minuta osetićeš lagano zatezanje i maska će se u potpunosti osušiti. Na površini maske biće vidljive tačkice koje su zapravo toksini i mrtve ćelije koje je glina uspela da veže na sebe. Kada masku ukloniš s lica, tvoja će koža biti vidno zategnutija, sjajnija i čišća.

Glina će, osim nečistoća, pogodno delovati i na upalne procese pa je preporučljivo koristiti je ako vodiš borbu s aknama. Zato ako još nisi, svakako isprobajte neku iz široke ponude ovakvih maski, verujemo da ćeš biti zadovoljna rezultatom.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.