Da li su prošlogodišnje kreme za sunčanje dobre za upotrebu?

Proverite rok trajanja!!!

Čuvajte se otvorenih bočica

Ako ste prošle godine samo nekoliko puta koristili  kremu sa zaštitnim faktorom i niste je izlagali suncu i visokim temperaturama, možete je bezbrižno koristiti. Ali dobro razmislite gde ste je držali. Ako je stajala na toplom i vlažnom mestu mesecima, bacite je – vrućina može uništiti sastojke koji imaju funkciju zaštite od sunca. Znaćete da preparat nije više koristan i ako primetite da je promenio boju ili se zgrudvao.

Pametno skladištite

Držite preparate za zaštitu od sunca na hladnom i tamnom mestu – nikako u kupatilu gde je vlažno i toplo nakon tuširanja što zasigurno nisu dobri uslovi. Predlažemo da spremite kreme u plastične vrećice sa zatvaračem i da ih držite u ormaru.

Koristite ih!

Kupite li preparat za sunčanje na početku letovanja i koristite li dovoljnu količinu pri svakom mazanju, trebali biste ga potrošiti do polaska kući. Lekari preporučuju količinu od 30 grama losiona za celo telo. Ako koristite sprejeve, potrebno je prskati dok ne prekrijete celu površinu kože. Kada je lice u pitanju, trebali biste koristiti kremu sa zaštitnim faktorom tokom cele godine što znači da bi u proseku svakih mesec do dva dana trebali kupiti novu. Vaš cilj ovog leta – ne ostaviti ni malo kreme za sledeću sezonu!

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.