Da li i ti praviš greške dok sušiš kosu fenom?

Ima li išta lakše nego osušiti kosu fenom, pa nije to nikakva nauka!

Ali stvarnost je potpuno drugačija jer većina žena pravi iste pogreške prilikom sušenja kojima oštećuju svoju kosu. Iako bi idealno bilo sušiti je na vazduhu, u hladnijim danima sušenje fenom je neizbežno, a izbegneš li pri tome i ove tipične pogreške, kosa će ti ostati lepa i zdrava.

Prerano sušenje

Nakon pranja, kosu je prvo važno dobro ocediti i zamotati u peškir koji će upiti višak vode, a tek onda sledi sušenje. Ako kosu kreneš da sušiš fenom čim izađeš ispod tuša, to će potrajati znatno duže, a samim tim će i kosa duže biti izloženija štetnom vrelom vazduhu.

Sušenje od razdeljka

Kosu je najbolje početi sušiti od napred prema natrag, uz koren ili u obrnutom smeru, ako želiš da ona dobije volumen. Ako počneš da je sušiš od razdeljka pa prema svakoj strani posebno, rizikuješ lošu frizuru koja je naduvana na vrhovima, a splasnuta uz glavu. Definisanje razdeljka i oblikovanje frizure ostavi za sam kraj, kada je kosa gotovo suva.

Nekvalitetan fen

Kvalitetan fen definitivno je nešto u što se isplati uložiti ako ti je stalo do izgleda i kvaliteta kose. Fen koji ima veću snagu uvek je dobar izbor jer će brže obaviti posao i manje oštetiti kosu, a kvalitetan fen ne bi se trebao ni pregravati te obično dolazi i s gomilom nastavaka koji olakšavaju sušenje i oblikovanje kose.

Pogrešna četka

Žene često prave i još jednu grešku prilikom feniranja, a tiče se odabira četke. Važno je znati da je za veći volumen najbolja uska, okrugla četka, dok će ona šira i gušća biti odlična za ravnanje kose.

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.