Četiri savršene frizure za prljavu kosu

pundja

Sama znaš koliko puta si se našla u situaciji da moraš brzo da stigneš negde, a kosa ti je neoprana. Sve pogoršava, ako ne možeš da staviš kapu i tako sakriješ masne pramenove.

Ipak, postoje super rešenja za Bad Hair Day! Zapravo, neke vrste frizure se bolje prave kada kosa nije sveže oprana. Prirodna ulja iz kose koja se ispuštaju dva dana nakon pranja često nam idu u prilog. Takvu kosu naravno nećemo pustiti da slobodno pada, jer otkriva upravo ono što želimo sakriti – nedostatak sjaja i svežine.

Predstavljamo ti četiri frizure koje su idealne za one dane kada ti je kosa neoprana. Za svaku od njih potrebno je izdvojiti tek nekoliko minuta, a potrebne su vam samo spretne ruke, gumice za kosu, nekoliko ukosnica, lak ili pena za kosu.

Zalizani visoki rep

Ukoliko je kosa čista, za takav rep potrebno je naneti puno gela da bi stajao kako treba, ali u slučaju neoprane, dovoljno je samo gumicom čvrsto skupiti kosu u rep.

Punđa na vrhu glave

Ovu brzinsku frizuru lako je napraviti. Najpre gumicom čvrsto skupite kosu u rep na vrh glave, zatim je umotajte oko gumice i pričvrstite sve pramenove ukosnicama. Punđa je trenutno pravi hit, i izgleda odlično u svim prilikama.

Pletenica

One mogu biti romantične, ali i otkačene… Jednostavno ispleti kosu u pletenicu, možeš je isplesti i malo “sa strane”, možeš je obmotati oko glave… S njima se zaista možeš poigrati na više načina, a izgledaju odlično.

Ukrasne trake

Ukoliko bi po svaku cenu da pustiš kosu, pa makr bila i prljava, to što nije čista može se prekriti ukrasnim trakama (one su i odličan modni dodatak), a možeš da upotrebiš i maramu.

Neke ideje možeš da pronađeš i u ovom videu.

Izvor: okjeok.hr
Foto: Print screen/You Tube/Stella Cini

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.