Greške pri nanošenju parfema

Da li ste sigurni da ste parfem naneli bez greške? Svašta, rekli bi mnogi, kao da je to neka mudrost. Prsneš ga par puta ( neko više) na zglobove, protrljaš ih, malo na vrat, diskretno na majicu i stvar rešena. Da li je baš tako? Ovo su neke od najčešćih grešaka koje činite prilikom nanošenja parfema i negativno utiču na željeni miris.

Trljate zglobove

Prva greška i ona koju većina ljudi čini je trljanje zglobova nakon nanošenja parfema. Trljanjem poništavate gornje note parfema zbog čega će miris brže ispariti.

Držite ga u kupatilu

Kupatilo je prostorija s najvećom vlagom u stanu, zato svoj parfem nikako ne držite u njemu. Česte promene temperatura u vazduhu utiču na formulu parfema i zato ga treba čuvati u prostorijama s nižom temeperaturom, kao što je recimo spavaća soba.

Nanosite ga na suvu kožu

Hidrirana koža mnogo bolje zadržava parfem na sebi nego suva koža, stoga parfem nanosite posle losiona za telo. Upotreba vazelina  na mestima na kojima nanosite miris delovaće kao baza i duže ćete uživati u omiljenim mirisnim notama.

Nanosite ga odmah nakon tuširanja

Vaše telo je nakon tuširanja toplo i zadržava višu temperaturu dok ste u kupatilu, a zbog nje će alkohol brže ispariti i tako vrlo brzo otpustiti gornju notu mirisa. Pričekajte desetak minuta nakon tuširanja. Tada će se telo prilagoditi sobnoj temeraturi i neće protraćiti skupe kapljice parfema.

Nanosite ga nepotrebno

Parfem aktivira toplota tela, pa  ako želite bolji efekat nanosite ga na pulsnim tačkama na telu, kao što su zglobovi dlanova, iza ušiju, pri dnu vrata, unutrašnjost laktova i spod kolena, ispod grudi. Usredsredite se na ove tačke na telu i ne špricajte nepotrebno vaš omiljeni miris, kraće će vam trajati.

Izvor: La Bella

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.