Greške u nanošenju korektora: Kako da ih izbegnemo?

S obzirom na to da je konturisanje lica veoma popularno, došli smo na ideju da se osvrnemo na greške koje najčešće pravimo kada je u pitanju nanošenje korektora.

Šta se prvo nanosi na lice?

Verovatno se pitate koji je u stvari pravi redosled nanošenja korektora i tečnog pudera. Kako biste izbegli neželjene greške, važno je da zapamtite da redosled zavisi od toga šta želite da postignete. Ako vam je cilj da prekrijete sitne nedostatke po licu i ujednačite ten, onda prvo nanesite korektor pa nakon toga tečni puder. Tako će korektor pripremiti lice za nanošenje pudera. Ako pak želite da konturišete lice, prvo nanesite tečni puder pa tek počnite konturisanje korektorom.

Tajna je u nijansi!

I sami znate da će vam lice izgledati grubo i neprirodno ako koristite pogrešnu nijansu. Uvek birajte boju korektora u zavisnosti od boje kože i tečnog pudera koji koristite. Boja korektora ne sme biti više od jedne nijanse svetlija od boje tečnog pudera. Ako ste pogrešili i kupili korektor koji vam ne odgovara, dajte ga drugarici koja će moći da ga koristi, a vi sebi nabavite drugi. Loše odabrana nijansa korektora može potpuno da uništi celokupni look i utisak koji ostavljate.

Pravilno nanošenje

Aplikator je vrlo važan deo svakog korektora. Nikako nemojte koristiti prste za nanošenje, već nabavite specijalnu četku ili popularni sunđer – beauty blender. Tako ćete moći ravnomerno da nanesete korektor i uspećete da postignete zdrav izgled koristeći svetlost i senke. Najveća greška prilikom nanošenja korektora je upravo nanošenje prstima! Zato, prestanite sa tom lošom navikom!

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.