HEJ! poklanja

Magazin HEJ! uvek misli na svoje fanove! Bilo da verno pratiš modne i beauty trendove, čitaš knjige, uživaš u filmovima, radiš na sebi mi smo uvek tu vas obraduje cool poklonima! Čitajte nas i dalje i uživajte u iznenađenjima koja svake nedelje spemamo za vas!

Akne i bubuljice, simptomi masne i problematične kože, obično počinju u toku puberteta. Usled promena u organizmu, uslovljenih najčešće hormonskim promenama ili genetskim nasleđem, koža postaje masna i nastaju mitiseri (komedoni) zatvorenog (beli vrh) ili otvorenog (crni vrh) tipa. Mitiseri se najčešće prvo pojavljuju na čelu, nosu i bradi, a kasnije i na ostalim delovima lica, grudima i leđima. U pojedinim slučajevima razvijaju se i veliki upaljeni, inficirani čvorici, koje nazivamo bubuljice, a koji mogu da izlivaju gnojni sadržaj i ostavljaju ožiljke. Ovi čvorići ponekad mogu biti i duboko potkožni i bolni.

Uzroci i okidači nastanka akni su mnogobrojni. Među prvima je prekomerno lučenje sebuma, karakteristično za masnu kožu. Drugi uzrok ili okidač su bakterije, a tu ulogu mogu preuzeti i određeni lekovi, kao što su steroidi i litijum. Simptome pogoršavaju i pušenje, šminka koja začepljuje pore i komedogeni preparati za negu kože koji zatvaraju pore.

Redovno čišćenje i nega problematične kože, najvažniji su korci u rešavanju ovog problema. Ali, preterano čišćenje agresivnim preparatima može da iritira već upaljenu kožu i tako dodatno zakomplikuje problem. Zato je veoma važno izabrati adekvatne preparate koji su nekomedogeni (ne zatvaraju pore), antibakterijski, smanjuju lučenje sebuma i ne sadrže alkohol, boje i parfeme.

Upravo ove osobenosti poseduje Eucerin DermoPURIFYER linija, koja obuhvata sve preparate neophodne za čišćenje i negu masne i problematične kože. Formulacija ove linije sadrži kombinaciju aktivnih sastojaka koji deluju na četiri ključna faktora nastanka akni: pojačano stvaranje sebuma, zadebljanje površinskog sloja kože i posledično nakupljanje sebuma, razvoj bakterija i zapaljenje.

EucerinDermoPURIFYER linija efikasno uklanjanja nečistoće, optimalno hidrira kožu i sprečava nastanak akni. Preparati iz ove linije ne ostavljaju vidljive i masne tragove, a koža ih brzo i lako upija. Veoma dobra podnošljivost i efikasnost Eucerin DermoPURIFYER preparata dokazane su kliničkim i dermatološkim studijama.

INFO: Aktuelni popust od 30% pri kupovini svih Eucerin DermoPURIFYER preparata traje dok traju zalihe u svim bolje snabdevenim apotekama.

A HEJ! je u saradnji sa Eucerinom spremio za vas sledeće poklone – 2 DermoPURIFYER gela za čišćenje i 2 DermoPURIFYER komplementarne hidratantne kreme SPF 30

Eucerin DermoPURIFYER gel za čišćenje je preparat za svakodnevnu upotrebu, bez sapuna i mirisa. Sadrži blage amfotenzide koji eliminišu prekomerni sebum, a antibakterijskim svojstvima štiti kožu od bakterija i zaustavlja njihovo razmnožavanje. Oslobađa i čisti pore.

Najbolji saveznik dehidrirane kože, Eucerin DermoPURIFYER komplementarna hidratantna krema SPF 30, specijalno formulisana i klinički testirana da zadovolji potrebe kože koja je pod medikamentoznom terapijom akni, sadrži SPF 30 i izuzetno hidrira. Pored toga reguliše produkciju sebuma, deluje antibakterijski i sprečava eventulane upale.

Ukoliko želiš da osvojiš neki od ovih poklona, ostavi komentar na našoj Fejsbuk stranici!

Foto: Eucerin promo

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.