HEJ! poklanja

Magazin HEJ! uvek misli na svoje fanove! Bilo da verno pratiš modne i beauty trendove, čitaš knjige, uživaš u filmovima, radiš na sebi mi smo uvek tu vas obraduje cool poklonima! Čitajte nas i dalje i uživajte u iznenađenjima koja svake nedelje spemamo za vas!

Pitali smo Dr Bojanu Živković, spec. dermatovenerolog iz Ordinacije Edrea u Beogradu da nam kaže  nešto više o uticaju cinka na akne i evo šta smo saznali.

Cink je mineral koji je zastupljen u našem organizmu i neophodan je za njegovo normalno funkionisanje. Nalazi se u koži, kostima, mišićima i krvnim zrnicima. Iako se ne zna tačan mehanizam dejstva cinka kod akni i masne kože, poznato je da deluje antiinfamatorno i pretpostavlja se da redukuje broj bakterija izazivača Propionibacterium acnes, kao i adstrigentno direktno na keratinocite usled čije hiperprodukcije se stvaraju keratinski čepovi u porama, te deblokira pore i na taj način “čisti” kožu. Neki smatraju da deluje direktno na produkciju sebuma. U dermokozmetskim preparatima sa cinkom, koji su namenjeni masnoj koži, smanjuje iritaciju i crvenilo, eliminiše višak sebuma i matira je.

Da bi se uspešno borili protiv masne i nečiste kože, neophodno je pravilno negovati je. To podrazumeva redovno pranje adektvatnim sredstvima i nanošenje preparata prilagođenih masnoj koži.

To se sve može naći u Effeclar proizvodima iz La Roche-Posay palete. Uz to treba pomenuti Serozinc, preparat sa cinkom, koji pored ostalog pomaže da se ukloni višak sebuma i matira koža. Primenjuje se posle umivanja, nakon čega se nanosi krema namenjena masnoj koži, ali i tokom dana preko šminke kad je to potrebno, tj kada se pojavi masni film i sjaj.

Serozinc je obogaćen cinkovim sulfatom, dermokozmetičkim aktivnim sastojkom, poznatim po svojim svojstvima regulacije sebuma i matiranja kože. Sastojci u Serozincu deluju i umirujuće, a pomažu i pri obnovi kože. Sve ove delotvornosti La Roche-Posay je objedinio u spreju za jednostavnu i čestu upotrebu za maksimalne rezultate.

HEJ! i La Roche-Posay za vas imaju tri spreja Serozinc.

Ukoliko želiš da osvojiš ovu nagradu, ostavi komentar na našoj Fejsbuk stranici!

Foto: Guliver Thinkstock i LRP promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.