Izbegni greške prilikom kupovine tečnog pudera

Tečni puder jedan je od najrizičnijih make-up proizvoda za kupovinu.Dok je, na primeri, senke za oči, maskare, rumenila i mnoge druge proizvode jednostavno naručiti i putem interneta, kupovina tečnog pudera vrlo je često prava lutrija.

Iako si se možda informirsale o tome za kakvu je kožu namenjen puder koji nameravaš da kupiš, kakav podton ima i kakav mu je sastav, postoji velika mogućnost da i dalje nećeš biti zadovoljna njime.

Beauty stručnjak Mark Rogers istakauo je kako je najčešća greška koju činimo tokom kupovine pudera to što ga pre ne isprobamo. I pritom ne misli na isprobavanje male količine pudera na vratu, već na celom licu.

Kada planiraš kupovinu tečnog pudera, Rogers napominje da bi se u parfimeriju ili drogeriju trebala uputiti bez šminke. Tamo zamoli da ti nanese tečni puder na lice ili da ti daju dve, tri kesice testera kako bi ga sama mogla testirati kod kuće s ostalom šminkom koju inače nanosiš na podlogu.

Tako ćeš najbolje saznati odgovara li puder tvojoj koži, oksidira li njegova boja te hoće li ti slučajno izazvati neželjenu reakciju.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.