Izbeli svoje zube uz kućne namirnice

Da li si nekada pomislila kako tvoji zubi nisu dovoljno sjajni i beli? Ne brini uz par saveta i namirnica koje možeš naći u kući imaćeš prelep osmeh!

Limun i soda bikarbona
Znamo da ti ovaj spoj ne zvuči baš najbolje ali upravo će ti on pomoći da tvoji zubi zablistaju. Sve što treba da uradiš je da krišku limuna iscediš u činiju i da zatim dodaš 3 kašičice sode. Zatim promešaš i četkicom naneseš na svoje zube. Neka ova smesa stoji na tvojom zubima 1 minut. Kada ispereš vodom tvoji zubi će biti blistavi. Vrlo lako , a efikasno!

Jagode
Mnoge poznate ličnosti upravo koriste ovu voćku kako bi imali prelep osmeh. Jagode sadrže antioksidante koji pomažu u izbeljivanju. Ne samo što su ukusne već i čine čuda !

Kokosovo ulje
Baš kada si pomislila da znaš za šta se sve upotrebljava kokosovo ulje sigurno ti nije palo napamet da izbeljuje zube! Potrebno je da samo kašičicu kokosovog ulja staviš u usta i da je držiš u ustima 5-10 minuta. A ako nisi znala pomaže i u skidanju žvake sa odeće.

Jabukovo sirće
Možeš ga koristiti pre pranja zuba jer pomaže u uništavanju bakterija, a takođe možeš ga i promućkati u ustima posle pranja. Ovo je pravo antibakterijsko sredstvo!

Autor: Kristina Lučković, UMS, Letnja škola novinarstva

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.