Jennifer Lopez i Beyonce imaju sjajnu frizerku koja nam otkriva pravila za prelepu kosu

Pitamo vas da li znate šta je zajedničko pevačicama Beyonce i Jennifer Lopez? Odgovor je lak –predivna kosa!

A za njihovu kosu brine ista frizerka, Rita Hazan, koja je odlučila da sa čitaocima web magazin Sheerluxe podeli svoje top savete za negovanu i lepu kosu koje dobro znaju i njene slavne klijentkinje.

That @jlo glow✨#ColorByRita

A post shared by Rita Hazan (@ritahazan) on

Birajte tople nijanse

Kada ste u dilemi, uvek izaberite svetliju boju i topliju nijansu. Topli tonovi dobro stoje svakom tenu i boji očiju dok hladnije i tamnije nijanse često mogu postariti osobu i podariti joj iscrpljen izgled.

Zaboravite na trendove

Kada je kosa u pitanju, trendovi nisu vaši prijatelji. Česte promene boje i frizure, samo zato što je nešto trenutno u modi, loše će uticati na kvalitetu i izgled vaših vlasi, a oštećena i neuredna kosa nikada nije “in”. Radije pronađite look koji vam najbolje odgovara i držite ga se, a ako baš morate pratiti trendove, učiniti to na suptilni način. Na primer, ako je u modi ledeno plava nijansa, dodajte svojoj kosi tek nekoliko pramenova u toj boji.

Povremeno je dobro promeniti look

Samo zato što vam neka boja kose stoji savršeno, to ne znači da se u nju morate farbati do kraja života. Verovatno će i vama nakon 5 ili 10 godina dosaditi da stalno izgledate isto, a promena će tada izgledati kao pravo osveženje i sigurno će vam doneti i brojne komplimente.

Uložite u negu kose

Iako ste to već znali, nije naodmet još jednom napomenuti koliko je važno negovati kosu i redovno se brinuti o njoj. Uložite u kvalitetne proizvode za negu, uz koje će vaša boja duže izgledati sveže, te si barem svaka tri meseca priuštite i odlazak kod frizera.

Budite strpljive

Brineta ste koja želi postati plavuša? Morate biti svesne da se to neće dogoditi preko noći, a da bi rezultati bili zadovoljavajući, za početak trebate imati malo strpljenja. Za prelazak iz tamne u svetlu nijansu, ali i obratno, potrebno je malo vremena i nekoliko odlazaka kod frizera, što će vam se na kraju i isplatiti.

SLAY🐝 #ColorByRita #beychella

A post shared by Rita Hazan (@ritahazan) on

Brinite o temenu kao i o ostatku svoje kože

Kada perete kosu, nemojte zaboraviti i na teme, kojem je također potrebno temeljito pranje. Zdravo i negovano vlasište garantuje i lijepu kosu pa je i njemu potrebna nega. Također, ako možete, izbegavajte šampone za suvo pranje koji se talože se na temenu i začepljuju pore.

Čitajte sastojke

Ako imate obojenu kosu, trebale biste izbegavati proizvode koji sadrže natrijum hlorid, sulfate i parabene. Ženama s tankom i nežnom kosom ne preporučuje se koristiti proizvode koji sadrže silikon koji otežava kosu, baš kao ni preterivanje s količinom regeneratora.

Prepustite svoju kosu profesionalcima

Iako bojanje kod kuće zvuči primamljivo i jeftino, to može biti i jako riskantno, pogotovo ako to radite prvi put. Ako žudite za promenom, a ne možete si priuštiti odlazakod frizera, radije se malo strpite i uštedite, jer profesionalac će to odraditi bez greške i sigurno ćete biti zadovoljniji nego da ste se obojili sami.

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.