Jesenja beauty pravila

U jesen naše telo je bukvalno zasićeno vitaminima iz voća i sunca i naizgled, letnje rezerve bi trebalo da budu dovoljne za celu jesen i zimu. Međutim, hladno vreme, kiša i druge jesenje “radosti” ne utiču najbolje na naš izgled.

Kako se brinuti u ovom hladnom, ali tako romantičnom dobu godine? Reći ćemo vam kako da zaštitite lepotu od lošeg vremena.

Ne dozvolite da se vaša kosa osuši

Primetno je da kosa tokom jeseni postaje lošijeg kvaliteta, suva je, a vrhovi su okrzani. Zahvalite se centralnom grejanju! Vaša kosa hitno zahteva vlagu u svim njenim oblicima. Prvo je ovlaživač vazduha. Drugo – hidratantna maska za kosu.

Nemojte zloupotrebiti piling

Kozmetičari savetuju da redovno čistite kožu lica – ujutru i uveče koristeći losion, mleko ili gel. Tonik i micelarna voda daju savršene rezultate. Ovi proizvodi čiste i uklanjaju višak masnoće sa kože. Ali, pilinge u jesenjoj sezoni je bolje da ne zloupotrebljavate – koristite ih jednom, do dva puta nedeljno.

Koristite  maske za lice

Kreme obuhvataju mnoge komponente, a serum uvek jednu ili dve aktivne supstance niske molekulske težine (hijaluronska kiselina, vitamina A i C ili biljne ekstrakte) i “provodnike” (peptide ili voćne kiseline), koji su odgovorni za “isporuku” aktivnih komponenti u dublje slojeve kože. Koristite redovno maske za lice: glina je idealna za masnu kožu, hranljiva i hidratantna maska za suvu.

Vodite računa o svojim rukama

Kada nanesete hranljivu kremu nosite rukavice od vinila. Na ovaj način će koža na rukama maksimalno upiti sve hranljive sastojke. I ne zaboravite na nokte i kutikule – specijalna ulja vam mogu pomoći.

Ne zaboravite na balans hrane i vode

U jesen, vredi se odreći stroge dijete. Svi lekari propisuju: proteine, masti, ugljene hidrate, aminokiseline, i 2,5 litara vode dnevno – i telo će biti u savršenom stanju.

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.