Kada je vreme za šišanje?

Kada je kosa uredna čak i u danu u kome se probudiš minut do početka nastave možeš da izgledaš blistavoi. Za to je neophodna zdrava kosa. Znaš li kada je vreme za šišanje?

Ispucali vrhovi

Ako su vam vrhovi vlasi slabi, tanki i gotovo prozirni, za razliku od ostatka vlasi, vreme je da ih ošišate. Ne zaboravite, ovakvo stanje se može proširiti i na ostatak dužine, zato se potrudite da vrhove odsečete na vreme kako ne biste prouzrokovali još veću štetu.

Farbana kosa

Koliko god pazile, kosa se oštećuje farbanjem, naročito ako se ono izvodi u kućnoj radinosti. Zbog (pre)čestog bojenja najpre nastradaju vrhovi ali u opasnosti je i vlasište. Ne zaboravite da kosa čestim tretiranjem može postati beživotna! Pazite koje farbe koristite i ne zaboravite na redovni odlazak kod frizera.

Kosa izložena toploti

Ako je često sušite fenom i (ili) je uvijate/ispravljate pomoću pegle, kosa će se sasvim sigurno oštetiti i postaće osetljiva na statički eliktricitet. Prođete li prstima kroz kosu i ona se nakostreši, znajte da je previše izložena toplotnim tretmanima. Uz intezivnu negu odgovarajućim preparatima, oštećenja ovakvog tipa možete držati pod kontrolom.

Kraća frizura

Kraće frizure, naročito one u pixie stilu, treba redovno održavati – budući da su slojevi kose kraći, rast i promene se brzo primećuju. U ovakvom slučaju, tajna je u tome da posećujete frizera na četiri do šest nedjelja.

Nosite šiške

Šiške takođe zahtevaju redovno održavanje, odnosno šišanje. U ovom slučaju, poseta frizeru bi bila učestalija. Ako želite da vam budu savršene, šišaćete in na tri do četiri nedelje. Mali savet: odolite iskušenju i ne uzimajte vi makaze u ruke. Prepustite to profesionalcima.

Kosa vam je izgubila gustinu

Ako primetite da vam je kosa izgubila punoću i gipkost, znajte da je vreme za šišanje. Pored toga, bilo bi dobro da proverite zdravlje vlasišta kao i celokupno zdravlje jer kosa ovako reaguje na manjak vitamina i minerala kao i na hormonske i druge poremećaje.

Često nosite konjski rep

Znamo da je skupljanje kose u konjski rep najjednostavnije i najefektnije rešenje ali ako primetite da vam je kosa sve neposlušnija a da rep sve više liči na metlu, vreme je za šišanje!

Dosadila vam je sadašnja frizura

Drastična promena? Zašto da ne, ako ste na to spremne! Ukoliko niste 🙂 pokušajte sa malom promenom 🙂 U svakom slučaju, kosa raste, te nijedna frizura ne mora biti trajna.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.