Kako da dodaš volumen kosi?

Svaka devojka voli da ima lepu i sjajnu kosu kojoj ne nedostaje volumena, što znači da lepo pada i izgleda pomalo “naduvano”.

Ali nisu sve devojke te sreće da kosa sama od sebe ima dobar volumen. Mnoge od nas imaju kosu sličnu onome što na glavi imaju tek rođena deca ili, još gore, paperju pilića. No zahvaljujući raznim preparatima, dobrom načinu pravljenja frizure i, naravno trudu, i ti možeš dati volumen svojoj kosi.

Dobro šišanje

Zamoli iskusnu frizerku da te dobro ošiša, a ako imaš jako tanku kosu, svakako trebaš da izbegavaš frizure ‘na lonac’, posebno one jednake dužine do ispod uva ili slično.

Izbor šampona

Najbolje je koristiti i šampon i regenerator. Pažnja – izbegavaj dva u jedan ili tri u jedan šampone. Takođe, izbegavaj šampone i regeneratore za koje piše da daju kosi vlažnost. Takva sredstva mogu dodatno opteretiti vlasi koje će zbog toga beživotno viseti i više nego inače. Imaš li kosu koja se lako masti, svakako izaberi šampon za masnu kosu jer će je on nakon pranja “podignuti”. Takođe, postoje šamponi koji garantovano daju kosi volumen pa ćeš morati da se upustiš u eksperimentisanje i pronaći onaj koji ti najbolje odgovara.

Pene i gelovi

Postoje različita sredstva koja se stavljaju pre oblikovanja frizure, a kosi daju volumen. Naravno, i opet ćeš morati malo eksperimentirati dok ne pronađeš ono što ti najbolje odgovara. Kada to pronađeš, gel ili penu prvo nanesi na vrhove, a potom na ostatak kose te onda kreni s oblikovanjem frizure.

Uvijači za kosu

Da li si razmišljala o kovrdžavoj kosi? To je svakako dobar izbor ako ti je kosa tanka i bez volumena. Dakle, možeš se odlučiti za obične uvijače ili komadiće tkanine koje možeš koristiti umesto uvijača (viklera). Kada uviješ sve vlasi, ostavi ih neka se prirodno suše, a možeš koristiti i fen za kosu želiš li malo ubrzati taj proces. Ipak, trebaš znati da fen može dodatno da oslabi tvoju kosu ako ga previše često koristiš.

Fen

Nakon pranja malo prosuši kosu, a potom na nju nanesi sredstvo za učvršćivanje, gel ili penu. Tada uzmi četku i pramen po pramen suši pomoću fena. Kada je kosa suva, stavi nešto laka i ponovno malo gela. To nije preporučljivo raditi uveče, pre odlaska u krevet, jer će do jutra sve propasti.

Pletenice

Nakratko se vraćamo u detinjstvo, kad su nam mame često plele male pletenice. Sada to možeš iskoristiti za povećanje volumena. Primerice, kada opereš kosu i kada se malo posuši, ispleti nekoliko pletenica i ostavi ih do jutra.

Minival?

I to je jedno od rešenja koje može potrajati i po dva, tri meseca. Ipak, najčešće se radi o stavljanju hemikalija, što opet može dodatno oštetiti ionako tanku kosu, posebne na duže staze. Zato se stavljanje minivala baš i ne preporučuje.

Ekstenzije

I ekstenzije mogu pomoći za povećanje volumena kose. Ali radi se o ne tako jeftinom izdatku pa će mu pribeći tek oni nešto dubljeg džepa.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.