Kako da lak na noktima traje što duže?

Kako da lak na noktima traje što duže?

Sređivanje noktića je prava uživancija, ali održavanje da izgledaju kao da si upravo došla iz nekog salona ume da bude prava gnjavaža. Mnogo toga što radiš svakodnevno mogu da ti uništite manikir, ali ne brini jer smo pronašli nekoliko savršenih trikova da nokti što duže izgledaju fantastično.

Pripremi nokte s odstranjivačem laka
Pre nanošenja laka, jako je važno da su nokti sređeni i pripremljeni. Ako se na ploči nokta nalaze i najmanji ostaci starog laka, sve može izgledati neuredno i grbavo, a novi lak na tim delovima lakše i brže otpada. Rešenje tog problema nalazi se u dobrom skidanju laka s vatom i odstranjivačem laka na bazi acetona.

Poliranje noktiju
Lagano poliranje izglađuje sve eventualne neravnine i udubljenja, bez obzira koliko male ili nevidljive one bile, što je također jedan od ključnih elemenata dobrog manikira. Neke od nas imaju više istaknute neravnine, a one često mogu biti krivac za lako pucanje noktiju. Savet je da kada poliraš nokte, uvek s turpijom za poliranje ideš u jednom smeru kako ne bi dodatno oštetila ploču nokta.

Drži kožicu pod kontrolom
Kao što poliraš i čistiš nokte, ne zaboravi ni na kožicu na noktima. Nikako nemojte da je sečeš, nego je blago potisni prema korenu nokta, a za vreme lakiranja pokušaj da izbegneš taj deo jer se lak s kožice brzo ljušti i otpada.

Nikada ne tresi bočicu laka za nokte
Iako je primamljivo, nemoj mućkati ni tresti lak već ga lagano protrljajte između dlanova. Mućkanje dovodi do stvaranja mehurića sa vazduhom, a ti mehurići zatim na tvojim noktima pucaju, a samim tim puca i sloj laka koji ste nanela.

Pripazi na slojeve laka
Bazni sloj, lak za nokte i završni sloj savršena su formula za lep i dugotrajan manikir, ali nemoj da preteruješ. Lak za nokte nanesi u tri poteza, jedan u sredini i jedan sa svake strane. Sačekaj dva minuta i ponovi postupak, zatim nakon dva minuta nanesi top coat. Što je deblji sloj laka, to se on lakše ljušti i ponekada jednostavno odlepi s noktiju.

 

Izvor: 100posto.hr

Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.