Kako da nosite lak za nokte u školu, a da ne navučete bes profesora

manikir u školi

Za sve osnovne škole važi isto pravilo – lak za nokte nije dozvoljen. Neke srednje škole su popustljivije, ali i one postavljaju kao uslov da lak za nokte ili manikir budu neupadljivi. Zvuči kao gnjavaža, ali puno drugačije nije ni u svetu odraslih: predugi i prejarki nokti smatraju se neprimerenim u većini prilika. Nastavnice, lekarke, sudinice, advokatice, sportistkinje, vaspitačice, glumice  – samo su neke od žena kojima je “zabranjen” upadljiv manikir. Život je nekad nepravedan, zar ne?

Ne baš. Postoji mnoštvo načina da nokti budu negovani i lepi, a da se ne prekrše ova pravila. Evo kako da imate odličan manikir u školi.

Frenč 

Dobri stari frenč je neupadljiv, a uvek u modi. Samo nek nokti nisu baš predugi i ostaćeš nastavnicima ispod radara koju god boju da odabereš za gornji sloj.

Providni  lak

Providni lak na noktima srednje dužine, koji su dobro negovani, izgleda odlično. Stavi ulje na zanoktice i potisni ih. Lepo oblikuj nokte i očisti ih, a zatim nanesi providni lak. Kalcijum lak je još bolja opcija jer neguje nokte. Nokti će imati fantastičan sjaj! Sitnice nekada čine ogromnu razliku.

Neutralni lakovi

Neutralni lakovi: krem, kajsija, nežno ružičasta, nežno žuta, puder plava… Ovo su samo neke od boja koje na kraćim noktima izgledaju odlično, a nastavnica sigurno neće smetati.

Živeo vikend

Ako voliš upadljiv manikir i jako duge nokte, evo rešenja. Tokom radnih dana koristi samo kalcijum gel da sačuvaš dužinu svojih noktiju, a petkom popodne pusti mašti na volju. Tokom vikenda – sve je dozvoljeno.

Foto: Alex Smith/Pexels

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.