Kako da od stare garderobe napraviš nove trendi komade?

Sigurno si bar jednom izgovorila onu čuvenu žensku rečenicu “Nemam šta da obučem”, iako ti je garderober pun nekih stvari. Ok, to su komadi iz prošle sezone, ali ako se malo “poigraš” sa njima, mogla bi da napraviš fenomenalne komkade, koji su u trendu. Posebno ćeš voleti da ih nosiš, to ti garantujemo, zato što si ih sama redizajnirala.

Predstavljamo ti tri ideje koje ćeš lako da sprovedeš u delo.

Pocepana teksas jakna

Ove sezone je pocepani jeans definitivno u modi, a zašto bi izdvajala novac za takvu novu teksas jaknu, kada možeš i staru da lepo “pocepaš” i dobiješ odličan komad garderobe. Za ovu kreaciju su ti potrebne makaze i jedan stari brijač. Oprezno sa njim iako misliš da je tup!

Slobodno zaseci svoju jaknu na mestima gde ti želiš, a brijačem zagrebi po površini teksasa tako da mu skineš prvi sloj, a da se to mesto providi. Možeš brijačem da pređeš i oko rukava ili kragne, zato što ćeš i na taj način dobiti utisak “starog jeansa”.

Suknja na “froncle”

Ako ti kažemo da je za ovo dovoljno da isečeš svoju staru suknju, ne plaši se, ne mislimo da je upropastiš. Uzmi neku suknju sa elastinom, koja može biti do kolena ili skroz duga i jednostavno iseci donji deo na trake. Pazi da ne preteraš, već gledaj da površina koju sečeš bude jedna trećina cele suknje.

Baletanke sa štrasom

Sigurno imaš bar jedan par baletanki koje su ti dosadile, ali su i dalje udobne. Zašto ne bi napravila od njih potpuno novi par obuće, koji ćeš rado nositi uz razne kombinacije. Za ovo su ti potrebni lepak i sjajni prah, iliti štras, koji možeš da kupiš u svakoj radnji gde se prodaju stvari za hobiste. Sve što bi trebal oda uradiš jeste da ih pažljivo namažeš lepkom, samo po spoljašnjem delu, a onda da ravnomerno pospeš prah.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.