Kako da odredite pravi oblik obrva za vaše lice

Od kako je Cara Delevingne osvojila javnu scenu, ponovo su u modi guste i naglašene obrve koje stavljaju naglasak na oči, čineći pogled zavodljivim i prodornim. Trend se nije pokazao kao prolazan, pa i danas žene žude za lepim i gustim obrvama istaknutog luka. Međutim, za savršen izgled obrva nije najvažnija gustina već da njihov oblik odgovara obliku lica.

O važnosti pravilnih obrva ne treba mnogo govoriti. One su okvir lica i, kao takvima, im je važno posvetiti pažnju i dovesti ih u najbolji mogući red. Zbog toga prilikom oblikovanja obrva ne treba kopirati trendove sa Instagrama, već ovom zadatku treba pristupiti studiozno poštujući odnovna beauty pravila. Ukoliko želite da imate obrve koje će savršeno odgovarati vašem licu, sledete sledeća uputstva:

1. ODREDITE PRAVILNO DEBLJINU OBRVA

Pre nego što pristupite oblikovanju, potrebno je odrediti debljinu obrva koja bi trebalo da bude u skladu sa njihovom prirodnim debbljinom. U suprotnom, imaćete mnogo posla prilikom stilizacije obrva. Ukoliko želite da vaše obrve budu znatno istaknutije od prirodnih, moraćete da provodite mnogo vremena pred ogledalom ne bi li ih podebljali olovkom, a ukoliko ih mnogo istanjite, potrebno je da ih kasnije svakodnevno čupate ako želite da budu uredne.

2. PRAVILA ZA OBLIKOVANJE OBLIKA

Oblik obrva određuje se individualno na osnovu položaja nosa, očiju i čela. Uzmite četkicu za šminkanje i najpre je postavite na samu ivicu nozdrve i usmerite ka obrvama. U toj tački bi trebalo da bude početak obrva, a zahvaljujući ovom triku, nos će izgleda manje. Potom pogledajte pravo u ogledalo, a četkicu postavite od nosa dijagonalno preko središta oka do obrva. Na ovaj način određuje se luk obrva. Na kraju, položite četkicu od nosa do spoljnjeg ugla oka i dobićete mesto na kojem bi trebalo da se završi obrva.

3. BUDITE OPREZNI SA LUKOM

Mnoge žene žele istaknut luk obrve gde uglavnom prave grešku. Da biste imali savršene obrve, nije važno da luk bude jak već da je na svom mestu. Zato sledite vaš prirodni luk i nemojte se truditi da ga dodatno naglašavate.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.