Kako da vam boja kose duže traje

Koliko se često farbate? Jeste li se ikad zapitale da li možete nešto da uradite kako bi vam boja kose duže trajala?

Donosimo vam nekoliko važnih saveta koji će vašu boju učiniti dugotrajnijom. 

Odaberite prave proizvode za negu kose.

Veoma je važno da proizvode za negu kose prilagodite tome da je farbana i koristite šampone i regeneratore za isključivo farbanu kosu koji štite.

Ne preterujte sa pranjem. 

Nemojte previše često prati kosu i kad je perete nemojte previše šamponirati ni trljati jer na taj način uklanjate farbu. Ako vam se kosa ne masti, ne morate je prati svaki drugi dan, a između pranja koristite šampone za suvo pranje.

Stavljajte negujuće maske. 

Hemikalije koje se nalaze u farbama obično oštećuju i isušuju kosu i zato joj je potrebna posebna nega. Jednom nedeljno na kosu nanesite masku koja dubinski hrani i regeneriše kosu.

Pametno se tuširajte.

 Voda je jedan od glavnih razloga zbog kojeg se farba ispira, ali nažalost ne možemo je zaobići. Postoji nekoliko načina da ublažite delovanje vode na farbu. Za početak nikada nemojte stajati direktno ispod tuša i neka voda uvek bude mlaka, nikako vruća.

Proizvodi sa zaštitnim faktorom. 

Proizvodi koji sadrže zaštitni faktor od sunca nisu namenjeni samo za kožu već i za kosu. Sunce takođe loše utiče na vašu boju, jer i same znate da nakon nedelje provedene na moru vaša kosa po pravilu uvek bude svetlija. Na kosu obavezno nanosite zaštitini sprej bez obzira na godišnje doba.

Bejbi ulje kao spas nakon plivanja u bazenu. 

Nakon kupanja na kosu nanesite nekoliko kapi bejbi ulja pa odmah isperite čistom vodom.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.