Kako da zaštitite kosu tokom leta?

Kosa zahteva svakodnevnu negu, a posebno u letnjem periodu. Visoke temperature, sunce, morska so i hlor dodatno isušuju kosu. Kako biste je sačuvali od oštećenja potrebna joj je dodatna nega uz svega par saveta.

Izbegavajte farbanje
Blajhanje i farbanje stavite po strani tokom leta. Hemikalije koje se nalaze u samim sredstvima za bojenje kose i tokom ostalih godišnjih doba, a posebno leti, zahtevaju poseban tretman kose kako je ne bi dodatno isušili i oštetili.

Prirodan šampon
Kako tokom godine koristimo nešto invazivnije šampone poput šampona za farbanu kosu, oštećenu kosu, suvu ili pak protiv peruti, sada je period da malo napravimo pauzu i podarimo joj negu prirodnim šamponima. Možda šampon od kamilice ili koprive neće mirisati sasvim izazovno, ali će regenerisati kosu i odmoriti je od prekomernih hemikalija.

Izbegavajte fen
Ima li lepšeg osećaja od sušenja kose pod sunčevim zracima? Priuštite kosi prirodan tretman jer kada će uživati ako ne tokom letnjeg perioda. Dodatno isušivanje, pucanje i lomljenje krajeva će biti sprečeni makar tokom vrelih letnjih dana. Takođe, prirodno osušena kosa može podariti sasvim izazovne lokne kojima neće biti potreban figaro ili drugi stajleri za oblikovanje kose.

Skratite krajeve kose
Prelepa duga kosa je više nego izazovna dok u kupaćem kostimu ulazite u more. Ali ni par centimetara kraća neće biti manje neodoljiva. Sada je vreme da skratite dužinu, i na taj način je obnovite.

Čarobna maska
Nekada je potrebno samo par kapi da biste kosu pripremili za UV zračenje, kao i isušivanje pod uticajem morske soli ili hlora. Naprskajte sa par kapi kosu Huile Prodigieuse® Novom formulom Čarobnog suvog ulja pre ulaska u vodu ili polaska na plažu. Za dodatni efekat nakon pranja kose možete malu količinu naneti na krajeve kose i time stilizovati frizuru, a kosu nahraniti obiljem vitamina E i koktelom 7 dragocenih biljnih ulja, među kojima je ulje argana. Njegovo obnavljajuće, hidrirajuće i hranljivo dejstvo biće savršena maska i tretman koji su podržali profesionalni francuski frizeri. Sada dostupna limitirana edicija Čarobnog suvog ulja sa poklon Čarobnim parfemom za letnje mirisne uspomene.

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.