Kako dezinfikovati šminku?

Da li je ovaj korak zaista potrebno redovno raditi?

Ako volite da se šminkate i generalno imate punu kozmetičku torbu šminke, sigurno vam je poznata činjenica da je potrebno s vremena na vreme očistiti četkice. Međutim, da li je potrebno očistiti i druge proizvode poput pudera, rumenila i olovki koje koristimo za naše ulepšavanje?

Odgovor je da! Šminka se svakodnevno koristi, otvara, zatvara, dodiruje, prosipa… Ne postoji šansa da je ona u potpunosti čista, naročito ako se šminkate prstima i četkicama (koje, morate pripznati, ne čistite baš često), jer na nju pada prljavština i druge čestice koje mogu izazvati alergije ili pojavu bubuljica. Da vam se to ne bi dogodilo predstavljamo vam najjednostavniji način za čišćenje konkretno šminke.

Sve što vam je potrebno za ovo detaljno čišćenje jeste medicinski alkohol (od 70%). u nastavku pogledajte kako da očistite različite tipove šminke:

Kameni puderi, senke, rumenila

Sipajte u bočicu sa sprejem malo alkohola, a zatim uz pomoć njega poprskajte preko cele površine puder, rumenilo, senke i ostalu šminku u kamenu. Ostavite da se osuši na vazduhu i ne brinite za miris – izvetriće nakon nekog vremena.

Tečni puder

Tečni puder, kao i ostalu šminku u tečnom stanju nećete čistiti ‘iznutra’, već je dovoljno da obrišete pumpicu iz koje izlazi proizvod. Kao i pumpicu, naprskajte poklopac i dobro obrišite tuferom ili vatom. Vaš puder će biti kao nov!

Olovke i rezači

Olove za usne i obrve možete takođe očistiti uz pomoć bočice sa pumpicom. Dovoljno je da ih poprskate malom količinom alkohola, a zatim dobro obrišete tuferom ili vatom. Što se tiče rezača, potopite ga u malo alkohola i sačekajte par minuta, da rastvor počne da deluje. Videćete koliko će biti čist!

Sada je vaša šminka čista i spremna za bezbednu upotrebu!

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.