Kako izabrati idealnu kremu za lice?

Krema sa oznakom BB je postala hit među damama, u kratkom vremenskom periodu. Dizajnirana tako da pokriva sitne nesavršenosti lica, nije ni čudo. Paralelno sa BB kremom, pojavile su se i i kreme drugih svojstvava, označenih takođe slovima abecede. Mi vam ih predstavljamo sve, uz kratak opis svojstva kao i kako da izaberete za sebe najbolju.

BB krema

BB je skraćenica od balzama lepote (beauty balm). Hidrira kožu lica i ublažava crvenilo. Idealno pokriva proširene pore i ublažava sitna oštećenja kože.

CC kreme

CC označava kontrolu boja (colour control). To i jesu svojstva ove kreme jer idealno izjednačava ten. Ne preporučuje se osobama sa masnom i kombinovanom kožom.

DD kreme

Daily defense. Kreme sa ovom oznakom vrlo dobro čuvaju lice od spoljnih uticaja, naročito Sunčevih zraka. Predviđene za zreliju kožu.

PP krema

Skraćenica od protection primer, PP je podloga za šminkanje. Čestice silikona popunjavaju sve neravne delove kože lica, čineći je glatkom. Odgovara svim tipovima kože.

EE krema

Neka vrsta blagog pilinga, EE čisti pore i rešava se nečistoća. Extra exfoliation kreme takođe štite od sunčevih zraka i nisu preporučljive za ljude sa osetljivom i suvom kožom.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.