Kako obnoviti kosu posle leta: 4 jednostavne metode

Nakon izlaganja suncu i češćem pranju, kosa često izgleda suvo i bez života.

Stoga, početkom septembra je neophodno temeljno oživeti kosu. Da biste obnovili kosu, obratite pažnju na sledeće procedure.

Botoks za kosu

Botoks za kosu je relativno nova, ali veoma efikasna procedura koja će vratiti zdrav i dobro održavan izgled kose. Pored toga, efekat procedure je kumulativan. Možete botoks uraditi u frizerskom salonu ili sami kod kuće. Naravno, naziv “Botoks za kosu” je samo ime, a sastav proizvoda nema nikakve veze sa botoksom za lice. Zapravo, to je duboka procedura obnavljanja kose.

Maske sa uljem

Maske sa uljem ne samo da će olakšati raščešljavanje kose i učiniti kosu glatkom, već i savršeno poboljšavaju strukturu dlake. Posle letnje sezone, savetuje se da primenite masku od kokosa i maslinovog ulja u razmeri 1:1.

Jednostavno nanesite mešavinu ulja na blago vlažnu kosu i ostavite da ulje odstoji 20-30 minuta. Zatim operite glavu, kao i obično. Potrebno je da masku sa uljem primenjujete sedam puta, svakog drugog dana.

Hidratacija kose

Intenzivna hidratacija kose je odlično rešenje kada je potrebno brzo oporaviti kosu. Najbolja hidratantna procedura je bilo koja maska sa dobrim sastavom, gde ćete dodati jednu kašiku shea putera.

Dobro pomešajte sve sastojke da biste napravili homogenu masu. Nanesite je na čistu i vlažnu kosu i ostavite masku da odstoji 30-40 minuta. Da biste poboljšali efekat, s vremena na vreme zagrevajte kosu fenom. Ponovite postupak četiri puta, svakog drugog dana.

Folija za kosu

Folija za kosu je potrebna samo u slučajevima kada je kosa veoma oštećena. Za ovu proceduru biće vam potrebna hranljiva maska: naneti je na vlažnu i čistu kosu i umotati kosu folijom. Ostavite da maska odstoji 30-40 minuta, a zatim operite toplom vodom. Primenjujte masku sa folijom jednom nedeljno.

Foto Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.