Kako pravilno prikriti podočnjake

Da li si ikada pokušala da prikriješ podočnjake i zatim zaključila kako ih je korektor učinio još vidljivijima? Možda jednostavno koristiš pogrešne proizvode! Izražene podočnjake nije lako potpuno ukloniti, ali uz pravilan odabir proizvoda i dobru make-up rutinu možeš ih učiniti gotovo nevidljivima.

Korektor mora da kremast

Gusti korektor kojim prikrivaš bubuljice na podočnjacima neće izgledati dobro. Za područje ispod očiju potreban ti je kremasti korektor koji će se lepo stopiti s kožom.

Krema za područje oko očiju

Korektor na suvoj koži ne izgleda dobro pa, pre njegovog nanošenja, na podočnjake utapkaj malo kreme namenjene za to područje. Ako je ne koristiš, poslužiće i obična hidratantna krema.

Pažljivo biraj nijansu

Žene često izababeru najsvetlije boje korektora kako bi vizualno “posvetlele” podočnjake ali time samo još više privlače pažnju na njih. Dobar korektor trebao bi biti za nijansu svetliji od tvog tena (ne od boje tvojih podočnjaka) i moramo bi biti izabran u skladu s tonovima tvog lica. Znači, nemoj birati rozikaste nijanse ako je tvoj ten topao.

Nemoj stavljati previše korektora

Prevelike količine šminke također će privući pažnju na podočnjake pa ga uvek dobro utapkaj prstima ili sunđerom i koristi ga samo u malim količinama.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.