Kako sačuvati boju nakon povratka s mora?

Vratila si se sa mora s preplanulom kožom koju bi tako rado sačuvala, ali svi znamo da “boja” bledi i da ćeš do oktobra biti vraćena na “stare postavke”. Kako usporiti proces beljenja kože? Postoji nekoliko načina.

Vlažnost
Ni jedna količina vlažnosti za kožu nije prevelika i ni jedno ponavljanje nanošenja proizvoda nije previše. Potrudi se da koži ne dozvoliš ni jedan momenat suvoće jer jednom kada proces pilinga počne (otpadanje stare kože), on neće stati.

Lakše s toplom vodom
Dugotrajna kupka i tuširanja, koliko god da su poklon s neba, dehidriraju kožu verovala ti ili ne. Zato ako želiš da što duže imaš tu lepo, osunčanu kožu drži se se što hladnije vode tokom tuširanja i koristi hidratantne gelove za tuširanje.

Budi nežna s čišćenjem kože
Gomila mrtvih ćelija čini da koža izgleda nezdravo. Čišćenjem odstranjuješ mrtve ćelije, ali to moraš da radiš nežno da ne oštetiš zdrave jelove svog najvećeg organa. Koristi suvu četku za kožu ili poseban sunđer namenje upravo za to.

Pij puno vode
Esencijalno je biti hidriran, ali ne samo po koži nego i u kontekstu celog tijela – ne dozvoli da ostaneš žedna! Pij vodu, a posebno uz hranu koja tokom probave “upija” svaku tečnost na koju naiđe.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.